Galeta sai viimasel katsel närvikõdi: kuul oli talgiga koos, ent kukkus lompi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kergejõustiku meistrivõistlused
Eesti kergejõustiku meistrivõistlused Foto: Sander Ilvest

Berliini EM-koondis pole kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel täiendust saanud. Kõige lähemal oli EM-normile lähedal kuulitõukaja Kristo Galeta, kes tõukas 19.74. Normist jäi puudu 16 sentimeetrit. 

Seejuures olid paljulubavad ka muud katsed, aia taha läks aga viimane üritus. «Viimasest katsest on kahju. Võtsin kuuli, panin ta ilusti talgiga kokku, panin ta maha ning see veeres lompi! Vaatasin, et aega on vähe – 11 sekundit! – püüdsin ta siis kiiresti kuivaks pühkida ning siis kindla peale tõukama minna. Aga rapsimiseks läks, seitse sekundit oli siis juba kella peal. Mõtlesin liigselt, et peab kiiresti katse ära tegema. Kahju.»

Galeta kinnitas, et 20-meetri vorm on tal kindlasti sees. Seda kinnitas ka hiljutine treening. «Selle hooaja parimaks tulemuseks see kindlasti ei jää. Üritan ikkagi selle 20 meetrit ka võistlustel kätte saada,»sõnas ta.

Galeta jaoks pole EM-lennuk siiski veel läinud, sest kuulitõukajal on lootus teenida nn wild-card ehk kutse.

«Kui selle saab, siis ma arvan, et olen valmis küll EMile minema. Sain rütmi kätte, nüüd tuleks lihtsalt mõni võistlus teha ning oleks väga timm. Ettevalmistuse ma ju tegingi EMi silmas pidades, siis peaks tulema ka tippvorm. Kahju, et täna ei saanud normi täis, siis ei peaks nende kaartide pärast tõmblema hakkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles