Marek Niit vahetab 100 meetrit 400 vastu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Priit Simson
Oktoobris Ameerika Ühendriikidesse Arkansasesse treenima ja õppima siirdunud Marek Niit sai esmaspäeval teada, et võib lõpuks ametlikult treenida koos Razorbacks´i kergejõustikumeeskonnaga.

Võistlema võib Niit ülikooli eest hakata jaanuaris, kui ta ametlikult ülikooli astub, kirjutab Oma Saar.

Olgugi et Niit veel meeskonda ei kuulu, annab talle kõrvalt näpunäited meeskonna treener Doug Chase, kellel on juunioride maailmameistri tulevikust oma nägemus. Nimelt peaks Niit oma peaala 200 meetri jooksu kõrval keskenduma senise 100 m jooksmise asemel hoopis 400 m treenimisele.

«Kevadel trenni iseloom muutub natuke,» tunnistab Niit, lisades, et minevik on tõestanud 100 m jooksmise miinuspooli. Lühikest maad läbides on ta saanud vigastusi ning Niidi jooksjatüübile läheb tippkiiruse kättesaamiseks veidi rohkem maad kui üks staadionisirge. «Sajas ma ei saa kiirustki üles, lihtsalt koperdan selle läbi,» märgib jooksja ise.

Treener on Niidile ette pannud ajad, mis on 100 meetris 10,2, 200 meetris 20,3 ja 400 meetris 45,9. Kõik need ajad oleksid kas Eesti rekordid või selle ligilähedased tulemused. «Ma ei pea neid jooksma, kuid treener ütles, et ma olen võimeline neid suvel jooksma,» ütleb Niit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles