Tänak kordas isiklikku rekordit (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder 2016. aasta Walesi rallil.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder 2016. aasta Walesi rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak sai Soome rallil kirja kokku 12 kiireimat katseaega, mis tõi talle kindla esikoha ja neljanda MM-etapi võidu. Vaid korra oma karjääri jooksul on Tänak võitnud ühel rallil sama palju kiiruskatseid, aga toona jäi võit talle püüdmatuks.

Esimest korda jõudis Tänak sellise tähiseni kaks aastat tagasi Walesi rallil, kus koos toonase kaardilugeja Raigo Mõlderiga näidati parimat minekut kokku samuti tosinal katsel.

Toona oli nende M-Sport Fiesta alla kruvitud Dmacki rehvid, mis loodud töötama ideaalselt just Walesi metsades. Võiduks sellest aga ei piisanud, sest Sebastien Ogier haaras kohe esimesel katsel liidrikoha, jättis Tänaku teiseks ja terve nädalavahetuse ei liikunud kumbki meest neilt positsioonidelt.

Sel aastal võitis Tänak koos Martin Järveojaga 10 kiiruskatset Argentiinas - sellestki piisas ralli võitmiseks.

Viimasel kahel hooajal on Tänak mõlemal saanud MM-sarjas parima aja täpselt 30 kiiruskatsel. Tänavu põrmustas ta selle tulemuse juba enne Soome rallit. Nüüdseks on Tänakul kirjas 43 katsevõitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles