Blogi: Hamilton teenis Ungaris muredevaba etapivõidu, mõlemad Ferrarid poodiumil

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Ungaris Hungaroringil peetud vormel 1 sarja selle hooaja 12. etapi võitis MM-sarja üldliider ja tiitlikaitsja Lewis Hamilton Mercedesega. Talle järgnesid Ferrari piloodid Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen.

Mercedesed olid üsna kaua kinni ka kaksikvõidus, kuid kulunud rehvidega Valtteri Bottas ei suutnud Ferrarisid enda selja taga hoida. Ta põrkas Vetteliga kokku ja tema Mercedese esitiib sai kannata, mistõttu möödus temast ka Räikkönen ning kõige tipuks viimasel ringil ka Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo, kellega Bottas mõned ringid varem kokku põrkas. Teine Red Bulli piloot Max Verstappen katkestas sõidu mootoriprobleemide tõttu juba kuuendal ringil.

MM-sarja üldarvestuses suurendas Hamilton edu Vetteli ees 24 punkti peale. Kolmandal kohal olev Räikkönen kaotab Hamiltonile juba 67 silmaga. Meeskondlikus arvestuses juhib Mercedes Ferrarit kümne punktiga.

Nüüd läheb kuninglik vormelisari aga suvepuhkusele ning järgmine etapp sõidetakse alles kuu aja pärast Belgias Spa-Francorchamps ringrajal.

Tagasi üles