Superhoog sunnib Magnus Kirti jalgu maas hoidma (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kuigi tulemused ennustavad Magnus Kirdile kõrget lendu, eelistab odaviskaja ise tasa ja targu talitada.
Kuigi tulemused ennustavad Magnus Kirdile kõrget lendu, eelistab odaviskaja ise tasa ja targu talitada. Foto: Sander Ilvest

Publik röögib «Magnus! Magnus!», kui tänavu kolm korda Eesti odaviske rekordit uuendanud Magnus Kirt läheb Kadriorus kodustel meistrivõistlustel oma esimesele katsele. Kirt alustab võistlust marulise toetuse saatel 82.17ga, kuid teine vise on maailmaklassist: tulemust 88.28 pole Kadriorus Eesti meistrivõistlustel enne nähtud.

Kirt viibutab samuti rusikat taeva poole ning tunnistab pärast, et nii vise kui ka õnnestunud seeria (82.17; 88.28; 79.65; 79.93; 84.57; X – seejuures viimane katse 85 m joone alla) pakub enne EMi rahulolu. Tuleks selline vise välja ka 8. augustil kvalifikatsioonis ja paar päeva hiljem lõppvõistlusel, siis…

«Võtame seda samm-sammult,» tõmbab Kirt medalijutud eos maha. «Ennustamine on väga tänamatu töö, ma ei taha EMi kohtadest rääkida,» on mees resoluutne. Lootused tõmbab alla ka treener Heiko Väät, kes annab sõbraliku soovituse: «Peaks kirjutama seda, et keskendume tehnikale ja kohtunikud mõõdavad!»

Tagasi üles