Toyota president külvas Tänaku kiidusõnadega üle

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akio Toyoda ja Tommi Mäkinen hüppavad Ott Tänakut õnnitlema
Akio Toyoda ja Tommi Mäkinen hüppavad Ott Tänakut õnnitlema Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Üks õnnelikumaid inimesi pärast Soome rallit oli Toyota autotööstuse president Akio Toyoda, kes hüppas võitjana finišeerinud Ott Tänakule kaela ning nautis meeskonna edu ka poodiumil. «Pole õndsamat tunnet, kui võtta võit enda kodu rallilt. Ma hindan meie meeskonna kõiki liikmeid, kes sellele võidule oma panuse andsid.»

Toyoda tänas südamest ka võitnud Ott Tänakut ja Martin Järveoja. «Olen tõsiselt tänulik, et sain isiklikult sellest õnnest osa ning näha kaunist vaadet poodiumi kõrgeimalt astmelt,» rääkis ta pressiteate vahendusel.

Toyoda käis esimest korda pärast Toyota MM-sarja naasmist Soomes ning Toyota populaarsus üllatas teda.

 «Ma pole kunagi näinud nii palju inimesi nii kirglikult ja entusiastlikult Toyota Gazoo Racingut toetamas. See andis mulle tunde, et see ongi tõeliselt meie kodukoht! Katsetel lehvisid TGRi lipud, fännid lehvitasid Soome ja Eesti lippe, karjudes «Armastan Toyotat! Armastan Yarist!». Isegi burgerikioski töötajad kandsid TGR-i logodega T-särke!» vaimustus jaapanlane.

Siiski on Toyodal veel üks unistus – tuua MM-ralli ka Jaapanisse. «Meil ei ole Jaapanis MM-rallit. Poodiumil seistes vaatasin taevasse ning kujutlesin, kuidas need kolm lippu (Eesti, Soome, Toyota – toim.) lehviksid meie teises kodus Jaapanis. Loodan südamest, et saaksin seda ühel päeval näha!»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles