Eesti Kergejõustikuliidu juhatus kinnitas Berliini EMi koondise

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt viimati Eesti rekordit püstitades
Magnus Kirt viimati Eesti rekordit püstitades Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pühapäeval kogunenud Eesti Kergejõustikuliidu juhatus kinnitas Berliini Euroopa meistrivõistlustele sõitva koondise.

Berliini sõidab 20-liikmeline Eesti koondis, mille liidriteks on odaviskaja Magnus Kirt, kümnevõistluse Euroopa hooaja edetabelijuht Maicel Uibo, 400 m tõkkejooksus Euroopa hooaja edetabelis neljandal kohal olev Rasmus Mägi ja kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ootab eelseisvalt tiitlivõistluselt häid emotsioone ja eneseületusi.

«Magnus Kirt on läbi hooaja näidanud stabiilselt suurepärast viskevormi ja kolmel korral Eesti rekordi uuendamine viitab, et Kirt läheb EMile vastu väga heas seisus. Maicel Uibo on pärast sise-MMil võidetud pronksi jätkanud ka välishooajal tippklassist tulemustega.

Paljude kergejõustikusõprade jaoks kujuneb kindlasti emotsionaalseks Gerd Kanteri viimane tiitlivõistlus ning usun, et Kanter annab oma pikale ja edukale karjäärile väärilise lahkumisetenduse,» sõnas Teigamägi ja avaldas lootust, et mõni koondislane suudab üllatada nii iseennast kui kaasaelajaid.

Eesti koondise koosseis Berliinis: Tony Nõu (400 m), Kaur Kivistik (3000 m takistusjooks), Rasmus Mägi (400 m tj), Jaak-Heinrich Jagor (400 m tj), Tiidrek Nurme (maraton), Roman Fosti (maraton), Gerd Kanter (kettaheide), Martin Kupper (kettaheide), Magnus Kirt (odavise), Tanel Laanmäe (odavise), Maicel Uibo (kümnevõistlus), Karl Robert Saluri (kümnevõistlus), Karel Tilga (kümnevõistlus), Ksenija Balta (kaugushüpe), Tähti Alver (kolmikhüpe), Kätlin Tõllasson (kettaheide), Anna Maria Orel (vasaraheide), Liina Laasma (odavise), Mari Klaup-McColl (seitsmevõistlus), Grit Šadeiko (seitsmevõistlus).

Berliini EM algab esmaspäeval, 6. augustil ja viimane võistluspäev on 12. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles