Raju võitleja Martin Aedma murdis Rootsis jalaluu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Aedma
Martin Aedma Foto: MMA Raju

Järgmisel nädalavahetusel võistlusel Raju 8 osalema pidanud Martin Aedma murdis eile Rootsis jalaluu. Õnnetusjuhtum leidis aset treeningu käigus ja seetõttu ei saa Aedma ka Rajul osaleda.

«Olin Gävle linnas treeninglaagris rootslastele brasiilia jiu-jitsut õpetamas, maadlemise käigus juhtus õnnetus ja murdsin jalaluu,» rääkis Aedma (võistlusrekord 4-0).

«Jalga on paigaldatud kaks titaanpolti, saatuse tahtel pean nüüd kahjuks Rajul võistlemisest kõrvale jääma. Kips on peal veel kuus nädalat, treeningutega saan loodetavasti uuesti alustada kahe-kolme kuu pärast,» lisas Aedma.

Aedma asemel astub puuri Eesti kogenuim amatöörvõitleja Jüri Jõgiste. «Martiniga juhtunu on tõeliselt kahetsusväärne. Astun tema asemel puuri rõõmuga, sest Raju õhtusel põhiüritusel osalemine on tõeliselt põnev väljakutse,» rääkis Jõgiste. «Olen hetkel küll ajateenistuses, kuid õnneks olen vabast ajast saanud ka trenni teha ja seetõttu olen matšiks valmis.»

«Väga kahju, et Martinit seekord puuris näha ei saa, sest ta on vaieldamatult üks Põhjamaade parimaid maasvõitluse spetsialiste. Jüri Jõgiste on see-eest väga plahvatuslik ja kiire püstivõitleja, nii et fänne ootab igal juhul ees põnev matš,» rääkis võistlejate vahetumisest MMA Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar.

Aedmal on esimese eestlasena must vöö brasiilia jiu-jitsus, Euroopa brasiilia jiu-jitsu meistrivõistlustel on tal ette näidata kaks kolmandat kohta. Jõgiste on sportliku vabavõitlusega tegelenud neli aastat ja kujunenud Eesti üheks kõige lootustandvamaks nooreks võitlussportlaseks.

Sel nädalavahetusel toimuvad Tartus Tasku keskuses ka Eesti sportliku vabavõitluse liiga Raju demopäevad. Üritusel on võimalik katsuda jõudu Raju sportlastega, uudistada sportliku vabavõitluse puuri ja mängida sportliku vabavõitluse mänge Xbox 360ga.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad. MMA Raju on Eesti sportliku vabavõitluse liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Raju toimub võrkaiaga piiratud areenil, millega on garanteeritud katkematu ja tempokas võistluse kulg. Eestis on Raju puur ainulaadne ning pakub parimat võimalust võitlusspordi nautimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles