Eesti pälvis üliõpilaste maailmameistrivõistlustelt kuldmedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Aho
Andra Aho Foto: Erik Prozes / Postimees

Pühapäeval lõppesid Coimbras IV Euroopa Üliõpilasspordi Mängud (EUSA Games) ja Pattayas toimunud üliõpilaste maailmameistrivõistlused Tai poksis Muaythais.

Taist Pattayast tuuakse Eestisse ka kuldmedal, mille võitis Sisekaitseakadeemia üliõpilane Andra Aho. Poolfinaalis alistas ta pingelises kohtumises kohaliku poksija Apinya Butrduang ning finaalis oli ta 30:27 parem hispaanlannast Laura De Blas De Pablost.

Eesti teine poksija Karl-Joonatan Kvell (TTÜ) pidi tasavägises kohtumises tunnistama kohaliku atleedi Ali Lbn Choucair paremust, kes hiljem võitis hõbemedali.

Portugalis Coimbras toimunud IV Euroopa Üliõpilasspordi Mängudel osales 4027 sportlast 38 riigi 291 kõrgkoolist. Eestist oli kohal 32 üliõpilassportlased. Pidulik lõputseremoonia toimus kohaliku ülikooli rekonstrueeritud staadionil. Mängudel tegutses 312 kohtunikku ja üle 600 vabatahtliku. 

Eestile tõi individuaalse pronksmedali Tartu Ülikoolii aerutaja Joosep Karlson, kes 1000 m distantsil oli kolmas. Kahesaja meetri distantsil oli ta seitsmes.

Tublilt esines Tallinna Tehnikaülikooli korvpallimeeskond (Levan Maskhula, Levi Martin Giese, Oliver Metsalu, Sander Viilup, Ivalo Pajumets, Norman Käbin, Aleksander Kaaberma, Risto Puur, Rain Markus Koort, Reni Alvin Kuimet, treener Rait Käbin), kes võitis mängude pronksmedali. Alagrupis võideti kaks kohtumist ja kaotati ühe. Veerandfinaalis võideti Roueni Ülikooli Prantsusmaalt 78:71, kuid poolfinaalis tuli tunnistada Türgi Beykenti ülikooli 62:72 paremust. Pronksimängus domineerisid meie korvpallurid ja võitsid Moskva Lomonossovi Ülikooli 81:75 ja pälvisid pronksmedalid.

Meeste võrkpallis pidi Tallinna Tehnikaülikooli meeskond (Dmitri Korotkov, Mihkel Nuut, Valentin Kordas, Joonas Popman, Ragnar Kalde, Markus Veltson, Cris-Karlis Lepp, Aleksander Eerma, Rauno Pihel, Karl Stamm) leppima seitsmenda kohaga. Alagrupp küll võideti täiseduga, kuid veerandfinaalis jäädi alla Bologna Ülikoolile 0:3, kes võitis ka turniiri. Hiljem kaotati ka 1:3 Josip Jura Ülikoolile Horvaatiast, kuid viimases mängus oldi 3:0 üle Jyvaskyla Ülikoolist Soomest.

Naiste korvpallis sai Tallinna Ülikooli naiskond (Kätlin Korjus, Rosemary Rits, Sandra Tael, Janett Perv, Eliise Pajumets, Marie Roosalu, Greeta Üprus, Mari-Liis Ojaperv, Mariann Adalbert, Gerli Mägi, treener Allar Raamat) XI koha. Alagrupis saadi üks võit ja kaks kaotust. Ka kohamängudes kujunes kaotuste-võitude bilanss samaks.

Eestlaste jaoks võib mänge pidada kordaläinuks, sest varasematel kordadel ollakse lepitud maksimaalselt vaid ühe medaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles