Michael Schumacheri poeg võitis oma esimese etapi samal rajal, kus tema maailmameistrist isa

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Schumacher
Mick Schumacher Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / HZ/PIXATHLON/SIPA

26 aastat tagasi võitis Michael Schumacher oma esimese vormel 1 sarja etapi Belgias Spa-Francorchampsi nimelisel ringrajal. Laupäeval sai samal ringrajal oma esimese võidu vormel 3 sarjas Michaeli poeg Mick.

Spa ringrada hakkab muutuma Schumacherite suguvõsas märgilise tähtsusega kohaks. Kui 1991 aastal tegi Michael just sellel ringrajal oma vormel 1 sarja debüüdi ning juba aasta hiljem suutis ta Benettoni meeskonna ridades sõites seal ka võita. Nüüd suutis 19-aastane Mick võtta oma esimese võidu F3 sarjas just samal rajal.

«Tundub, et Spa ringrada on Schumacherite perekonnale hea koht. Ma olen selle võidu üle tõeliselt õnnelik. Ainuke asi millest praegu aru saan on see, et sellele mõeldes tuleb mul kananahk ihule,» vahendab saksamaa väljaanne Sueddeutsche Zeitung Mick Schumacheri sõnu.

Mick, kes sõidab Prema Powerteam Dallara-Marcedese nimelises meeskonnas, suutis sõidus tulla välja keerulisest seisust. Kuuendalt stardipositsioonilt alustanud sakslane põrkas võistluse alguses kaasvõistlejatega kokku.

Vaatamata raskele algusele suutis ta aga positsioone tagasi võitma hakata, möödudes sõidu jooksul ka kahest oma meeskonnakaaslasest. Märgades oludes peetud sõidu lõpu kallutas Schumacher oma kasuks ning nii sai piloot võidurõõmu tunda.

Micki enda sõnul on raskest seisust välja tulek Schumacherite perekonna tugevus. «Ma usun, et selline asi on mul geenides,» lisas sakslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles