Meresaare kartus osutus alusetuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Meresaar.
Argo Meresaar. Foto: Novõi Urengoi Fakel

«Kartsin hullemat vastuhakku,» tunnistas Tallinna Selveri võrkpallimeeskonna diagonaalründaja Argo Meresaar pärast Balti liigas saadud 3:1 võitu igipõlise rivaali Tartu Pere Leiva üle.



Kolmanda geimi võitnud tartlastel oli hea võimalus mäng otsustavasse faasi viia ning lisada endale tabelisse vähemalt üks punkt, kuid paraku polnud 7:2 ja 18:16 eduseis piisav.

Mõneti üllataval kombel hakkas Pere Leiva mäng sujuma siis, kui mõlemad lätlastest leegionärid, sidemängija Artis Caics ja diagonaalründaja Valerijs Lomakins teise geimi keskel pingile maandusid. Üllatust siiski ei sündinud ja vaid seitset pallurit kasutanud tiitlikaitsja Selver noppis üleplatsimehena 19 punkti kogunud Meresaare eestvedamisel magusa võidu.

«Mul on kolme punkti üle ülihea meel,» ei varjanud Selveri peatreener Avo Keel. «Olime haiguste ja vigastuste tõttu sunnitud vahetusteta mängima ning me polnud kõige teravamad. Pere Leib vahetas rattaid ja kumme, nagu ise tahtis.»

Kui Postimees lõpuvile järel Pere Leiva peatreenerilt Rainer Vassiljevilt leegionäride nigela panuse kohta päris, läks ta endast välja, keeldus siinkirjutajale kommentaare andmast ja käskis ka mängijatel suu kinni hoida. Tartus televiisorist kohtumist jälginud klubi juhatuse liige Alari Jõesaar oli aga lahkelt nõus muljeid jagama.

«Mäng polnud väga ilus, enim häiris kohutavalt suur omavigade arv,» ütles endine Eesti koondislane. «Pidanuksime kaitses kätte saadud palle paremini realiseerima. Lomakins on kontrollkohtumistes hästi hakkama saanud ja Selveri-mängu põhjal ei saa põhjapanevaid järeldusi teha. Me pole kehvad ning Selveri võitmiseks pole vaja imet korda saata.»

Võrkpall
Laupäev: Tallinna Selver – Daugavpilsi Universitate 3:1 (18, –18, 15, 18), Riia Lase – Rakvere Grossi Toidukaubad 3:1 –15, 20, 12, 16).
Pühapäev: Selver – Pere Leib 3:1 (23, 19, –22, 22), Jelgava Biolars – Grossi Toidukaubad 3:1 (14, 23, –24, 18), Võru Valio – Pärnu VK 0:3 (–15, –26, –27), TTÜ – Universitate 3:1 (25, –27, 20, 22), Lase – Ozolnieki Poliurs 3:0 (20, 18, 14).
Tabel: 1. TTÜ 8 punkti, 2.-3. Selver, Lase 6, 4. Pärnu 5, 5. Biolars 4, 6.  Pere Leib 3, 7. Poliurs 1, 8.–10. Universitate, Grossi Toidukaubad, Valio 0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles