Iirimaa portaal: kümme huvitavat fakti Eesti kohta

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis
Eesti jalgpallikoondis Foto: SCANPIX

Iirimaa veebiväljaanne Squarefootball.net toob välja kümme huvitavat fakti eelseisva EMi play-off'i eel.

Otsetõlge iirlaste väljaande huvitavatest faktidest:
1. Eesti osaleb koondisena rahvusvahelistes mängudes alates 1991. aastast, kui lagunes Nõukogude Liit. Oma koondis oli Eestil ka aastatel 1928-1940.

2. Alates 1991. aastast peetakse Balti turniiri Eesti, Läti ja Leedu vahel, kuid eestlasi pole kordagi võitjaks kroonitud.

3. Põhja-Iirimaa kaks kaotust Eestile on ohumärk ka Iirimaale.

4. Ilmselt on tuntuim eestlane Tarmo Kink, kes on pidanud 55 mängu koondise eest ja kuulub Inglismaa klubi Middlesbrough' hingekirja. Läbi aegade tuntuim eestlane on endine Derby County väravavaht Mart Poom, kes 2009. aastal lõpetades oli mänginud koondise eest 120 korda.

5. Eesti suurim väravakütt EM-valikturniiril oli Konstantin Vassiljev, Venemaa meistriliiga klubi Permi Amkari poolkaitsja. Kokku on ta koondise eest löönud 14 väravat ning on sellega ainus mees, kellel koos kahekohaline number selles arvestuses.

6. Kaitsjad Ragnar Klavan ja Enar Jääger on hoolimata oma noorusest väga kogenud mängijad. 25-aastasel Klavanil ja 26-aastasel Jäägeril on mõlemal koos üle 70 maavõistluse – Klavan mängib Hollandis AZ Alkmaaris.

7. Keskkaitsjal Raio Piirojal, kes mängib Hollandis Arnhemi Vitteses, on koos 107 maavõistlust.

8. Eesti kasutab tavaliselt taktikat 4-2-3-1, kuid võõrsil peetavates mängudes formuleerib see tihti 4-4-1-1ks.

9. Peatreener Tarmo Rüütli on ka varem Eesti koondise peatreener olnud – ta juhendas «sinisärke» 1999.-2000.

10. Iirimaa itaallasest peatreener Giovanni Trappatoni konsulteerib Eesti mängu eel Itaalia rahvusesinduse juhendaja Cesare Prandelliga. Itaalia oli valikturniiril kaks korda Eestist üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles