LeBron James süüdistab Trumpi rassismi õhutamises: ma ei läheks iialgi temaga samasse lauda istuma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James
LeBron James Foto: USA TODAY SPORTS / USA TODAY SPORTS

NBA superstaar LeBron James on tõsiselt solvunud Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi peale, kuna Trump õhutab korvpalluri sõnul pidevalt rassistlike pingeid.

«Ta üritab sportlaseid vastavalt nende spordialadele kuidagi teistest erinevaks tembeldada. See on midagi, millega ma ei nõustu absoluutselt, sest sport oli just see, mis mind esimest korda valgete inimestega kokku viis,» rääkis James CNN-ile sellest, kuidas president leiab tihti spordi ja rassismi õhutamise vahel võimalusi. 

Trump on korduvalt üritanud halvustada erinevaid sportlaseid, kuna osad neist ei ole nõustunud külastama Valget Maja või on käitunud hümni ajal kuidagi tesistmoodi. Näiteks halvustas ta sportlaseid, kes põlvitasid riigi hümni mängimise ajal protestiks politsei karmide võtete vastu ning rassistliku ebavõrdsuse vastu.

«Sport pole mitte kunagi olnud asi, mis inimesi kuidagi lahutaks. Vastupidi, see on olnud alati asi, mis on toonud täiesti erinevad inimesed omavahel kokku,» rääkis James. Lisaks on korvpallur kindel, et Trump on rassismi uuesti vastuvõetavamaks muutnud: «Hetkel presidendi rolli täitev mees aga ei hooli meist. Kogu võitlus rassismi vastu on ümber pööratud ja nad töötavad meie vastu.»

Kui korvpalluri käest uuriti, mida ta Trumpile ütleks, kui nad satuksid sama laua taha istuma, vastas James: «Ma ei läheks iialgi temaga samasse lauda istuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles