Eesti neljapaat jäi eelsõidus pika puuga viimaseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaadi vanem koosseis Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaur Kuslap
Eesti neljapaadi vanem koosseis Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaur Kuslap Foto: Fred Killing / Eesti sõudeliit

Eesti paarisaeruline neljapaat jäi Euroopa meistrivõistluste eelsõidus viimaseks, mis tähendab, et finaalkohta tuleb nüüd püüda lohutussõidust.

Eesti eelsõidu võitis Itaalia ajaga 5.48,13. Teisena pääses otse finaali Poola (+1,85). Lohutussõidule peab lootma kolmandana finišisse jõudnud Ukraina (+5,03) ning viimaseks jäänud Eesti (+14,40).

Teises eelsõidus näitas parimat aega Holland (5.47,780), otse finaali pääses ka Suurbritannia. Kolmanda koha teenis Venemaa, neljanda Leedu ning viienda Prantsusmaa.

Eesti paatkonda kuulub Šotimaal Strathclyde’il toimuval EMil Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo.

Kehvalt läks ka paarisaerulisel kahepaadil (Jüri-Mikk Udam ja Joosep Laos), kes jäid eelsõidus samuti viimaseks ning peavad lootma lohutussõidule. 

Lohutussõidud on kavas homme.

Enne eelsõite

Koos Eestiga jahivad eelsõidust edasipääsu Itaalia, maailma tippaja omanik Ukraina ja Poola. Teises poolfinaalis on tiitlikaitsja ja valitsev maailmameister Leedu, Prantsusmaa, Suurbritannia, Holland ja Venemaa. 

«Nõrku ei ole. Kõik meeskonnad on väga kõvad ja alahinnata kedagi ei saa. Eesmärk on otse finaali saada, aga pisaraid valama ei hakka, kui see ei õnnestu,» analüüsis koondise peatreener Matti Killing loosi.

Et otse finaali pääseda, tuleb Eesti paatkonnal lõpetada sõit kahe parema seas. Sõidu kolmas ja neljas jätkavad heitlust finaalikoha nimel vahesõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles