Ründetalent valmistub hüppeks piiri taha

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu näib, et on vaid aja küsimus, millal Eesti pallimurud Aleksandr Šapovalovile kitsaks jäävad.
Praegu näib, et on vaid aja küsimus, millal Eesti pallimurud Aleksandr Šapovalovile kitsaks jäävad. Foto: Janek Eslon/Fc Flora

Veidi enam kui paari kuu eest sai teatavaks, et just 16. sünnipäeva tähistanud väravavaht Karl Jakob Hein kolis Nõmme Unitedist jalgpalliharidust omandama Londoni Arsenali akadeemiasse. Äärmiselt tõenäoline, et sama vanaks saades lööb tippliiga noortesüsteemi ukse lahti ka praegu 15-aastane ründaja Aleksandr Šapovalov.

Mõnegi asjatundja hinnangul on tänavu FC Florasse siirdunud Tallinna Legioni kasvandiku puhul tegemist Eesti viimaste aegade andekaima vutilootusega. Šapovalov on hoolimata noorest east füüsiliselt sedavõrd võimekas, et saab juba hakkama ka meestega mängides. Viljandi Tuleviku kaitsjad vaatasid pealt, kuidas vahetusest sekkunud väle talent karikasarja veerandfinaalis kaheksa minuti jooksul nende võrgu kolm korda (!) sahisema pani. Flora duubli eest on tal tänavu 12 mänguga kirjas 19 väravat – sihile jõudmata on Šapovalov väljakult lahkunud vaid kaks korda.

Kui Eesti U16 koondis juunis Berliinis sealsete eakaaslastega mõõtu võtmas käis, tegi mängu ära üks noorsand: Eesti võitis 6:4, Šapovalov lõi kuus väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles