Tony Nõu: olengi emotsiooni pealt jooksja

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Nõu (number 8) - valitsev 200 meetri jooksu Eesti meister.
Tony Nõu (number 8) - valitsev 200 meetri jooksu Eesti meister. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Eelmisel suvel Eesti parimaks sprinteriks kerkinud 19-aastane Tony Nõu sõidab elu esimesele täiskasvanute tiitlivõistlusele. Eelmisel nädalavahetusel testis ta vormi Rasmus Mägiga, kuid juba teisipäeval on ta 400 meetri jooksu stardijoonel Berliinis vastamisi Euroopa tippudega.

Nõu suutis tõkkejooksja Mägile siledal maal konkurentsi pakkuda finišikurvini, kuid siis läks Mägi oma teed ja võitis 46,49-ga. Aeglustanud Nõu sai hõbemedali ajaga 47,27. «Kavaldasin ennast ise üle. Sinna sirgele mu taktika jõudiski, aga siis võttis Rasmuse tugevus üle. Nägin, et ma ei püüa teda ja võtsin siis rahulikumalt. Tegelikult oli korralik ja rekordivääriline jooks,» hindas ta. Päev hiljem kontrollis ta vormi 200 meetri jooksus ja võitis Marek Niidu ees kuldmedali.

Nõu usub, et Berliinis jõuab ta nii mõndagi endast välja pigistada. Mullu juunioride EMil Grossetos parandas viljandlane kolm korda isiklikku rekordit ja lõpetas neljandana, poodiumile pääsemisest lahutas vaid sajandik. Tippmargiga 46,24 täitis Nõu ka EM-normi.

«Ise tunnengi, et tiitlivõistlustel tuleb kindlasti teine emotsioon sisse, kui konkurendid on kõrval ja saab ennast teistega võrrelda. Ma olengi emotsiooni pealt jooksja, eriti viimasel sajal meetril. Enne Eesti meistrivõistlusi võitlesingi ainult kellaga ning praegu on kell kogu aeg võitnud,» sõnas ta.

Kui Eesti meistrivõistlustel võisteldi 34-kraadises suvekuumuses, siis ka Berliini temperatuurid Eesti kergejõustiklasi ei hellita. Nõu sõnul talle soe aga meeldib. «Eelmisel aastal oli EMil eeljooksus 30 kraadi, poolfinaalis 31, finaalis 32 kraadi. Mõnus! Pigem loodan nulltuult, mis oleks mulle sobilikum.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles