Sõudjate treener: vahesõit tuleb karm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudekoondise treener Matti Killing
Eesti sõudekoondise treener Matti Killing Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval, 2. augustil startisid Šotimaal Glasgow’s Euroopa meistrivõistlused sõudmises. Nii Eesti kahe- kui paarisaeru neljapaat on nüüdseks avasõidu läbinud.

Paarisaeru kahepaat koosseisus Jüri-Mikk Udam ja Joosep Laos võitlesid poolfinaali pääsu nimel kolmandas eelsõidus Prantsusmaa, Belgia ja Šveitsiga. 12 sekka liikus igast eelsõidust kolm esimest, ent Eesti noormeestel paraku eesmärki täita ei õnnestunud, vahendas Eesti Sõudeliit.

Treener Matti Killingu sõnul otsustati sõidu saatus esimese 500 meetri järel, mil Udam ja Laos lasid sel hetkel kolmandal kohal sõudvad belglased eest ära. Prantsusmaa ja Šveits olid juba varem oma teed läinud ning finišeerusid aegadega 6.17,31 ja 6.24,97 esimese-teisena. Belgia platseerus kolmandaks (6.36,88), jõudes viimasena poolfinaali ning Eesti jäeti neljandaks (6.42,16). Samas pole Udami ja Laose jaoks võistluse saatus veel otsustatud, sest juba reedel, Eesti aja järgi kell 11.42 on kavas vahesõit, millest kolm paremat kvalifitseeruvad poolfinaali. Lisaks Eestile teevad seal kaasa Serbia, Norra ja Kreeka.

«Poistel oli kolmanda koha võimalus, ent nad sõitsid liiga äkilise tõmbe algusega paadi kinni. Vahesõidus tuleb kõik välja panna, et edasipääs kindlustada,» lausus võistluspaigas viibiv Killing.

Paarisaeru neljapaadigi avang osutus kahvatuks. Nelik koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo võistlesid teises eelsõidus finaalikoha nimel Ukraina, Poola ja Itaaliaga. Kaheks finalistiks kvalifitseerusid sõitu algusmeetritest juhtinud Itaalia (5.48,13) ja Poola (5.49,98). Järgnesid Ukraina (5.53,16) ja viimasena Eesti 6.02,53).

Neljapaadil on samuti veel üks võimalus laupäeval kell 11.30 sõidetavas vahesõidus, kuhu vastasteks tulevad Ukraina, Venemaa, Prantsusmaa ja mullune maailmameister Leedu.

«Nii nagu Kaspar (eesõudja Kaspar Taimsoo – toim.) ütles, siis saime korralikult lahti sõita. Koostöö oli rabe, mis sunnib meid õhtusel treeningul erinevaid nüansse ümber hindama. Laupäeval on selg vastu seina, sest vahesõit tuleb karm,» teadis Killing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles