Olümpiavõitja ennustus: Magnus Kirt sekkub EMil medalimängu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Röhler
Thomas Röhler Foto: IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS

Saksamaa odaviskaja, olümpiavõitja Thomas Röhler andis kodumaal Berliinis toimuva EMi eel pika intervjuu Osnabrücker Zeitungile, rääkides muuhulgas ka medalisoosikutest. 

Kui Eesti rekordimees Magnus Kirt rääkis Eesti meistrivõistlustel, et soosikukoormat kannavad eelkõige sakslased - lisaks Röhlerile ka maailmameister Johannes Vetter ning Andreas Hofmann - siis Röhler lisas nimistusse ka eestlase.

«Euroopas on viis või kuus odaviskajat, kes medalit tahavad. Kindlasti kuuluvad nende sekka Magnus Kirt Eestist ja Jakub Vadlejch Tšehhist. Lisaks on veel Soome imelaps Oliver Helander, kes areneb suisa hüppeliselt! Varasemad suurvõistlused on näidanud, et alati on ka üllatajaid,» arutles ta. 

Sakslastel on küll koduväljakueelis, ent Röhler sellesse ei usu. «See kindlasti kannutab, aga võistlusel oleme kõik võrdsed: staadion on staadion, tuul on tuul. Anname endast parima. Muidugi on palju lõbusam, kui on täismaja publik. Võib-olla see ongi lisasentimeeter!»

Ja võib-olla suudavad just Saksamaa kergejõustiklased lõpetada suve muinasjutuga, mida jalgpallurid ei suutnud? «Loodame seda muidugi teha, see ongi meie eesmärk!»

Röhleri hooaja tippmark on mais visatud 91.78. Kolm korda on ta Kirdile tänavu alla jäänud, viimati Rabatis toimunud Teemantliiga etapil, kui Kirt viskas Eesti rekordi 89.75.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles