Daniel Ricciardo lahkub Red Bullist Renault’sse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Red Bulli vormel 1 meeskond teatas, et kümme aastat nende süsteemi kuulunud austraallane lahkub käimasoleva hooaja järel meeskonnast. Kohe pärast Red Bulli ametlikku teadaannet avalikustas Renault, et nad sõlmisid Ricciardoga kahe aasta pikkuse lepingu.

«Me austame täielikult Danieli otsust lahkuda Red Bullist ja soovime talle tulevikuks kõike head. Täname teda tema pühendumise eest,» kommenteeris Red Bulli pealik Christian Horner Ricciardo lahkumist.

Väidetavalt polnud 29-aastane Ricciardo rahul, et Austria meeskonna juhid ei kohelnud teda ja tema nooremat kolleegi, 20-aastast hollandlast Max Verstappenit võrdselt, vaid soosisid meeskonnakaaslast rohkem.

2014. aastal Red Bulli põhisõitjaks saanud Ricciardo saavutas oma debüüthooajal kolm etapivõitu ja koguni kaheksa poodiumikohta. Kogu karjääri jooksul on Ricciardo teeninud seitse etapivõitu, neist kaks (Hiinas ja Monacos) sellel hooajal.

Ricciardo lahkumine tähendab aga seda, et Red Bullis jääb Verstappeni kõrvale vaba koht ja sinna asetatakse juba Carlos Sainz juuniori, kes praegu sõidab laenulepingu alusel just Renault meeskonnas. Renault’sse siirduvat Ricciardot ootab seal ees sakslane Nico Hülkenberg.

«Ilmselt oli see minu karjääri kõige keerulisem otsus, aga ma arvan, et tegin selle õigel ajal, et võtta vastu uus väljakutse,» kommenteeris Ricciardo meeskonnavahetust.

Käimasoleva hooaja maailmameistrivõistluste üldseis (12/21): 1. Hamilton 213 punkti, 2. Vettel 189 p, 3. Räikkönen 146 p, 4. Bottas 132 p, 5. Ricciardo 118 p, 6. Verstappen 105 p.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles