Ricciardo lahkumine Red Bullist vallandab doominoefekti?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo sai oma tuleviku paika, kuid mis saab teistest sõitjatest?
Daniel Ricciardo sai oma tuleviku paika, kuid mis saab teistest sõitjatest? Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Austraalia vormelipiloodi Daniel Ricciardo lahkumine Red Bullist paneb paljud vormelisõbrad omavahel spekuleerima: kelle toob Austria meeskond tema asendajaks hollandlase Max Verstappeni kõrvale?

Reedel selgus, et Ricciardo siirdub käimasoleva hooaja järel Red Bullist Renault’sse, kus praegu sõidavad sakslane Nico Hülkenberg ja hispaanlane Carlos Sainz juunior. Ricciardoga kaheaastase lepingu sõlminud Renault teatas, et järgmise aasta sõitjatepaar on Ricciardo-Hülkenberg. Seega jääb õhku küsimus: mis saab Sainz juuniorist?

Igasugune loogika ütleb, et Red Bulli süsteemi kuuluv Sainz juunior, kes praegu sõidab Renault’s laenulepingu alusel, saab karjääris esimest korda võimaluse esindada tippmeeskonda ehk Red Bulli. Igati loogiline käik, sest hispaanlase esitused on olnud soliidsed. See tähendab seda, et Ricciardo ja Sainz juunior vahetavad järgmiseks hooajaks kohad lihtsalt ära, ent nii ei pruugi sugugi mitte juhtuda.

Erinevad allikad spekuleerivad, et Verstappeni kõrval võtab koha sisse hoopis praegune Toro Rosso sõitja Pierre Gasly. Tänavusel hooajal Bahreinis suisa neljanda koha saavutanud prantslane on oma meeskonnakaaslase, uus-meremaallase Brendon Hartley selgelt üle sõitnud ja Red Bulli «tagajalgadele ajanud».

Juhul kui Red Bullis hakkavad kihutama Verstappen ja Gasly ning Renault’s Ricciardo ja Hülkenberg, siis mis saab Sainz juuniorist? Tema tulevik on äärmiselt ebaselge ja väga ebatõenäoline, et hispaanlane Toro Rossosse naaseb. Praeguse seisuga paigutavad vormelieksperdid teda McLarenisse, kuid endiselt pole teada, mida teeb järgmisel hooajal hispaanlane Fernando Alonso. Samuti pole sõitjatepaarid sajaprotsendiliselt paigas Force Indias, Haasis, Sauberis ja Williamsis.

Eelolev poolaasta tuleb vormelimaailmas väga põnev, sest potentsiaalseid üleminekuid, mida kuningliku vormelisarja jälgijad ootavad, võib juhtuda rohkem kui eelmise paari aasta jooksul kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles