Eesti kiirusautomudelistid korraldasid EMil tõelise medalisaju

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskel Euroopa võistkondliku karikaga Lembit Vaher. Vasakul teise koha Ukraina esindaja ja paremal Venemaa esindaja.
Keskel Euroopa võistkondliku karikaga Lembit Vaher. Vasakul teise koha Ukraina esindaja ja paremal Venemaa esindaja. Foto: Erakogu

Saksamaal lõppesid Euroopa meistrivõistlused kiirusautomudelitele, kus eestlasi saatis erakordne edu. Lisaks 17 Euroopa riigile oli kohal ka USA koondis - seda põhjusel, et üle kolme aasta toimuvad maailmameistrivõistlused. Nii tehti selle spordiala meie kontinendi paremikuga võrdluses vajalikku luuret.

Hannoveris oli ühtekokku rajal 197 võistlejat, mis on kõigi aegade rekord, seda hinnatavam on Eesti koondise suur kordaminek, koju toodi nii Rahvuste karikas, kus Eestile järgnesid Ukraina ja Venemaa, aga samuti Euroopa karikavõistluste üldvõit, kus taas oli teine Ukraina ja kolmas Saksamaa.

Individuaalselt saadi koguni seitse medalit - neli hõbedat ja kolm pronksi. Kõige lähemal oli kullavõidule Tõnu Sepp, kes sai kahes suurema kubatuuriga klassis teise koha. Kahe medaliga tuleb koju ka koondise raudvara Lembit Vaher - seekord on need mõlemad pronksised.

Veel kahe hõbemedali autoriteks olid Rain Teder ja üllatusmehena vanameister Ülo Liimask. Tõnu Sepa järel sai klassis 4 pronksi Tiit Luman.

Võistkondliku edu aluseks oli kõigi 17 sportlase edukas esinemine, esikümnesse jõudsid neist lisaks medalivõitjatele veel Ando Rohtmets (5. koht), Priit Hoyer (7.), Sven Aadla ja Andre Luman (mõlemad 9. koht).

Võistkonna kapten Lembit Vaher sai lõpetamisel triumfeerida kahe karikaga, mis aastaks Eestimaale rändasid. Nende kaitsmine on ülimalt raske, esimene võimalus selleks on järgmise aasta maailmameistrivõistlustel Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles