Video: Ats Purje iluvärav Soome kõrgliigas

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuopio Palloseura ründaja Ats Purje.
Kuopio Palloseura ründaja Ats Purje. Foto: twitter.com/KuPS1923

Soome jalgpallimeistrivõistluste kõrgliigas sai Kuopio KuPS kodus 3:2 jagu Turu TPSist. KuPSi võiduvärava lõi vaid 13. minutit varem vahetusest väljakule tulnud Ats Purje.

Purje võttis palli mugava puutega kahe vastasmängija vahelt läbi. Seejärel suutis oskuslikult üle mängida ka vastaste kaitsemängija, pärast mida eestlane pallis suurepäraselt värava tagumisse nurka keerutas. 

Pärast võidumängu korraldasid KuPSi mängijad riietusruumis korraliku möllu. Kogu tegevuse eestvedajaks oli loomulikult võiduvärava löönud Ats Purje. 

Purje meeskond KuPS on hetkel Soome kõrgliigas hoidmas 32 punktiga kuuendat kohta. Kõrgliigat juhibtiitlikaitsja Helsingi HJK 49 punktiga.

Eestlased välismaal edukad:

Norra kõrgliigas suvine paus ning Joonas Tamm aitas Sarpsborgi võiduni, kui viis oma meeskonna Stabæki vastu juba teisel minutil juhtima. Lõpuks võideti mäng 3:1. Kõik väravad löödi esimese 23 minutiga. Kristiansund tegi 1:1 viigi Oddiga, kui Kristiansundi ridades pääses viimasteks minutiteks väljakule Brent Lepistu.

Soomes tegid peale Purje tegusi ka teised eestalsed. FC Lahti viigistas 1:1 PS Kemiga, kui 90 minutit sai Lahti ridades kirja Artjom Dmitrijev. Marek Kaljumäe (Kemi) sai samuti kirja täismängu nagu ka tema võistkonnakaaslane Maksim Lipin, kes andis ka resultatiivse söödu. Lahti meeskonna ridades mängiv Henri Anier sekkus mängu vahetusest ning lõi samuti viigivärava. 

Ilja Antonov mängis 90 minutit ning aitas Hermannstadtil Rumeenia kõrgliigas võtta viigipunkt Călăraşi Dunărea vastu, kui mäng lõppes 1:1 viigiga.

Mattias Käit teenis mänguaega Fulhami noortemeeskonna eest, kui 2:1 alistati Brighton & Hove Albioni eakaaslased. Käit sai kirja 70 minutit. Iirimaa kõrgliigas jäid Sander Puri ja Waterford 1:2 alla Cork Cityle. Puri sekkus mängu vahetusest kohtumise 76. minutil.

 Ken Kallastetegi kaasa teise poolaja, kui Kielce Korona oli võõrsil 2:1 parem Płocki Wisłast. Henrik Ojamaa ja Artur Pikakoduklubi Miedź Legnica vandus kodus 1:3 alla Zabrze Górnikule. Ojamaa pääses vahetusest väljakule 74. minutil, Pikale mänguaega ei jagunud.

Karol Metsal ja NAC Bredal õnnestus alistada 4:3 Manchester City U23 võistkond. Mets tegi kaasa avapoolaja, mis lõppes 2:2 viigiga. 16-aastane väravavaht Karl Jakob Hein tegi debüüdi Arsenali U23 meeskonna ridades, kui ta pääses vahetusest väljakule 83. minutil mängus, kus tema meeskond alistas 3:0 Hornchurchi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles