Jälle kolm setti ja jälle Kontaveidi võit

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit kaotas Rogers Cupi avaringis esimese seti, ent võitis kaks järgmist.
Anett Kontaveit kaotas Rogers Cupi avaringis esimese seti, ent võitis kaks järgmist. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports

Eesti naiste tennise esinumber Anett Kontaveit naasis kuuajaliselt suvepuhkuselt võistluskarusselli soliidse ja endale tavapärase võiduga. Eile avaldatud maailma edetabelis 30. kohale kerkinud eestlanna sai Kanadas Montrealis Rogers Cupi avaringis tulemusega 4:6, 6:3, 6:1 jagu kogenud venelannast Jekaterina Makarovast (edetabeli 46. naine).

Kontaveidile sai avasetis saatuslikuks viimane geim, kus eestlannal ei õnnestunud oma servigeimi hoida. Teises ja kolmandas ehk otsustavas setis pani Kontaveit oma paremuse selgelt väsinud Makarova vastu maksma. Kontaveit realiseeris mõlemas setis kaks murdepalli ja sellest piisas, et jõuda järgmisesse ringi.

Tegu oli sellel kalendriaastal juba üheksanda kolmesetilise mänguga, kust Kontaveit on võitjana lahkunud. Tõsi, alates jaanuarist on eestlanna koguni 15 korda selliseid lahinguid pidanud mängima, kuid tõenäosus, et maratonmängud lõppevad Kontaveidi võiduga, on kerkinud meeldivalt kõrgeks.

Kõige keerulisem, kuid see-eest üsna edukas periood oli Kontaveidil aprillist maini, kui kaheksast järjestikusest mängust kuus läks kolmandasse setti. Neist neli lõppesid 22-aastase Kontaveidi võiduga. Kas ees ootab järjekordne hirmuäratav seeria või mitte, seda näeme selle nädala jooksul.

Kontaveit kohtub Rogers Cupi järgmises ringis väga tuttava vastasega, sest vastamisi tuleb minna praeguse Tšehhi esinumbri Petra Kvitovaga. Maailma edetabelis kaheksandal kohal paiknev Kvitova ja Kontaveit on sellel aastal kohtunud juba kaks korda: mais peetud Madridi turniiri kolmandas ringis jäi hilisem võitja Kvitova 6:7 (4), 6:3, 6:3 peale, ent mõni nädal hiljem Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis võttis Kontaveit 7:6 (6), 7:6 (4) revanši.

Montrealis on kohal kõik maailma tippmängijad eesotsas rumeenlasest esireketi Simona Halepi, taanlanna Caroline Wozniacki ja eelmisel kuul Wimbledonis karjääri kolmanda suure slämmi auhinna teeninud sakslanna Angelique Kerberiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles