Petros Kyprianou eestlaste võimalustest: teil on liiga head kümnevõistlejad

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa ja poeg? «Ei, pigem me oleme kui vennad,» iseloomustab Petros Kyprianou oma suhet õpilase Maicel Uiboga.
Isa ja poeg? «Ei, pigem me oleme kui vennad,» iseloomustab Petros Kyprianou oma suhet õpilase Maicel Uiboga. Foto: Liis Treimann

Täpselt aasta tagasi rääkis kümnevõistleja Maicel Uibo treener Petros Kyprianou Postimehele, et Eesti poisid on võimelised tulema maailmas esitosinasse. Täna EMil algava kümnevõistluse eel muheleb Kyprianou, et nii ju ongi läinud! Seis on paljutõotav: tema õpilastest on Uibo 8514 punktiga Euroopa hooaja edetabelis esimesel kohal, Karl Robert Saluri (8137) esikümne piirimail. Peagi Georgia ülikooli õppima siirduv ning ameeriklase treeningugrupiga liituv Karel Tilga (8101) on samuti esitosina kandidaat. «Ma ei usu, et asi on minus, aga poistele vist ikka väga meeldib hästi võistelda,» muigab Kyprianou.

Maiceli medalivõimalused on väga suured.

Maicel Uibo on EMi eel Eesti üks peamisi medalisoosikuid. Tihti süüdistatakse, et sportlasele pannakse pinged peale, kuid ka Maicel ise on väga enesekindel. Kas see on õigustatud? Kas medal on reaalne?

Kui Maicel Birminghami sise-MMil pronksmedali võitis, oligi kõik reaalne. Enam polnud potentsiaalist või unistustest juttu, vaid unelm saigi tõeliseks. Ta pidi selle nimel siiski väga palju töötama. Götzise 8514 punkti ei tulnud õhust, vaid see oli viimaste aastate valu ja vaeva tulemus. Fakt, et tal on see sise-MMi medal taskus ning veel võimsa punktisummaga, aitab teda igati. Kuigi tal oli väike vigastus, on ta sellest üle saanud ning loodan, et see teda ei sega. Samuti loodan, et ta on sama heas hoos kui Birminghamis. Sest ausalt, ta oli seal oma elu parimas vormis! Ja veel arvestades seda, et ta suutis ületada suure mõõna … Minul on igatahes usku ja ütlen, et medalivõimalused on väga suured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles