Filmitähest naabrimehele harjavarrega külla läinud rattalegend pisteti ööpäevaks trellide taha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Ullrich.
Jan Ullrich. Foto: SCANPIX

Tour de France'i kunagine võitja Jan Ullrich sattus veidrasse olmeskandaali, kui võeti Hispaanias vahi alla. Sakslasele pannakse süüks filmitähest naabri Til Schweigeri majja tungimist ja naabrimehe ähvardamist.

Mallorca politsei hoidis 44-aastast Ullrichit terve ööpäeva vahi all, enne kui ta vabaks lasti. Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sporti väitel läks meeste vahel tüliks peokutse pärast. «Olin viis tundi politseijaoskonnas ja võin kinnitada, et vahejuhtumiga oli seotud mu naaber Jan. Nii ma küll oma puhkust ette ei kujutanud,» lausus Schweiger Saksamaa meediale.

Saksa ajakirjanduse väitel ronis Ullrich üle aia Schweigeri krundile, kus too pidas parajasti oma uue filmi valmimise puhul pidu. 44-aastane eksrattur olevat naabrimeest harjavarrega ähvardanud, kuid Ullrich väitis Bildile, et tahtis kõigest Schweigeriga hüvasti jätta ja ronis üle aia vaid seetõttu, et keegi ei kuulnud tema hüüdeid. Schweigeri külalised hakkasid ootamatu saabujaga aga tüli norima ning Ullrichi väitel kostitas keegi teda seejärel «kung-fu-löögiga». Sakslane lisas, et on nõus Schweigeri ees vabandama, ent vaid juhul, kui too samaga vastab.

Vahi alt vabanenuna tõdes Ullrich Bildile, et ta saab parajasti narko- ja alkosõltuvuse vastast ravi. Sakslast vaevab pärast abikaasast Sarast lahkuminekut väidetavalt depressioon. «Kuna armastan oma lapsi, käin ravil. Ma pole oma lapsi ega Sarat pärast lihavõtteid näinudki ning olen nendega saanud ülivähe rääkida. Seepärast olen teinud tegusid, mida väga kahetsen, ja tarbinud erinevaid meelemürke,» sõnas Ullrich.

Til Schweigeri korraldatud pidu lõppes paraja segadusega.
Til Schweigeri korraldatud pidu lõppes paraja segadusega. Foto: Schneider-Press/John Farr/SIPA / Schneider-Press/John Farr/SIPA

Ullrich võitis Tour de France'i 1997. aastal, olles esimene sellise vägiteoga hakkama saanud sakslane. Lisaks lõpetas ta viis korda Prantsusmaa velotuuri teisena, võitis 1999. aaastal ka Vuelta ja 2000. aastal Sydney grupisõidus olümpiakulla. Seejärel sattus sakslane aga paljude omaaegsete konkurentide kombel dopinguskandaalide keerisesse ning jäeti 2006. aasta Tourilt eemale, kuna teda seostati kurikuulsa dopinguarsti Eufemiano Fuentesega.

2013. aastal tunnistas sakslane viimaks, et tarvitas karjääri jooksul dopingut, kuid lisas, et seda tegid tollal kõik. Järgmisel aastal sattus Ullrich uuesti ebameeldival moel leheveergudele, kui tegi Šveitsis autoavarii, milles sai vigastada kaks inimest. Politsei tuvastas, et Ullrichi veres oli lubatust kolm korda rohkem alkoholi, sakslane sai 21-kuulise tingimisi vanglakaristuse ja jäi ka juhiloast ilma. «Kahetsen väga. Tänu Jumalale, et keegi surma ei saanud,» sõnas Ullrich toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles