PM Berliinis. Kanter: seeniorid ei saa endale dramaatikat lubada, tuleb käituda ökonoomselt

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kergejõustiku EMil Berliinis kettaheite kvalifikatsioonis kohe avakatsel normi täitnud ja lõppvõistlusele jõudnud Gerd Kanter lausus pärast etteastet, et sai hea tunde kätte juba soojenduskatsel. Martin Kupper jäi esimese mehena ja vaid kuue sentimeetriga lõppvõistluselt välja.

«Eks head heited tunduvad alati lihtsad. See on see mängu võlu. Oluline oli teatud tehnilisi momente kontrollida, teine soojenduskatse oli juba okei. Üritasin sama mudelit hoida ja tuli juba vajalikku adrenaliini ka enne katset. Korralik sooritus,» sõnas Kanter.

Kettaheitevõistlusel oli ka langejaid. Näiteks ei saanud tulemust kirja valitsev tiitlikaitsja Piotr Malachowski.

«Üle pika aja on varajane kvalifikatsioon ning ilm on palav ka. Aga selge see, et dramaatikat on. Väidetavalt Malachowski tegi soojendusel suisa 66-meetrise heite. Eks see nii ongi, et keegi peab ju põruma. Kindlasti on Daniel Stahl ja Andrius Gudžius need, kes on kullajagajad ning ülejäänud seltskond võitleb kohtadele 3.-8.»

Kas pronksihõngu on ninas tunda? «Eks tuleb samasuguseid katseid näidata ning hooaja mark ära teha. Aga ma arvan, et kui Christophi ja Piotri sugused mehed välja langevad ning oma ära teha, siis võivad heited üle 65 meetri juba medalitunde tekitada.»

Tema treener Indrek Tustit oli veidi tagasihoidlikum. «Me ei tea, kes üllatab, kes teeb hästi. Võib-olla annab medali 66 meetrit, võib-olla 64. Homme näeb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles