PM Berliinis. Kolmikhüppajad unistavad edasipääsust, Haasile teeb muret selg

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kergejõustiklased Tähti Alver (vasakult), Eleriin Haas ja Merilyn Uudmäe ootavad EMi avastarti.
Eesti kergejõustiklased Tähti Alver (vasakult), Eleriin Haas ja Merilyn Uudmäe ootavad EMi avastarti. Foto: EKJL

Eesti kõrgushüppaja Eleriin Haas ning kolmikhüppajad Merilyn Uudmäe ja Tähti Alver rääkisid enne Berliini Euroopa meistrivõistluste avastarti endale seatud eesmärkidest.

Kõrgushüppaja Haas astub võistlustulle kolmapäeva õhtul kell 19.25, kui algab naiste kõrgushüppe kvalifikatsioon. Haasile teeb muret selg, mis aeg-ajalt endast märku annab ja probleeme valmistab.

«Eesmärk on hüpata võimalikult kõrgele ja pääseda võimalikult kaugele. Selg on mul selline, et praegu on hea, aga hetke pärast täiesti kinni ja ei saa midagi teha. Tegeleme sellega ja oleme kiiresti jaole saanud, kui on mingi probleem tekkinud.»

Uudmäe ja Alver teevad avastardi kolmapäeva hommikul kell 12.05, kui algab naiste kolmikhüppe eelvõistlus. Sportlased andsid mõista, et eesmärk on isiklik rekord, mis suure tõenäosusega tagab koha lõppvõistlusele. Kindlasti pääseb lõppvõistlusele tulemusega 14.05.

«Minusuguse tasemega sportlase eesmärgiks on igal võistlusel isiklik rekord. Selle eesmärgiga olen kogu aeg starti läinud – mõnikord on välja tulnud, mõnikord mitte,» sõnas Uudmäe, kelle isiklik rekord 13.87 pärineb sellest hooajast. «Kõik on läinud plaanipäraselt ja mingeid probleeme ei ole ette tulnud. Olen füüsiliselt valmis.»

Alver sõnas omaltpoolt: «Tahaksin hüpata umbes sama tulemuse, mis viimasel kolmel võistlusel. Kvalifikatsiooninorm 14.05 on täpselt minu isiklik rekord. Seal on väga tihe konkurents. Kui kõik õnnestub, siis miks mitte edasi lõppvõistlusele pääseda?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles