Kirt pistab Saksamaa odameestega rinda juba samas kvalifikatsioonigrupis (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Eesti meeste odaviske rekordimees Magnus Kirt astub Berliini Euroopa meistrivõistlustel areenile kolmapäeval, kui asub pääset lõppvõistlusele jahtima teises kvalifikatsioonigrupis.

Odaviskevõistluse avab aga kell 14 esimene kvalifikatsioonigrupp, kuhu kuulub ka Tanel Laanmäe. Tänavusel hooajal 82.36 meetri pikkuse odakaare kirja saanud Laanmäe viskab esimeses grupis kümnendana ja saab end võrrelda sakslase Andreas Hofmanni (hooaja tippmark 92.06), tšehh Petr Frydrychi (83.85) ja üllatusvõimelise rumeenlase Alexandru Novaciga (86.37).

Teine grupp algab kell 15.25, kus viskavad neli-viis medalisoosikut, sealhulgas Kirt ning hirmtugevad sakslased Thomas Röhler ja Johannes Vetter. Grupi avab just Kirt, kelle isiklik rekord on sellel hooajal visatud 89.75. Kolmandana viskab Rio de Janeiro olümpiavõitja Röhler (91.78) ja kaheksandana Londoni maailmameister Vetter (92.70). Teises grupis viskavad veel tšehh Jakub Vadlejch (89.02) ja soomlane Oliver Helander (88.02).

Meeste odaviske kvalifikatsiooninorm on täpselt 82 meetrit. Lõppvõistlus algab neljapäeva õhtul kell 21.22. «Usun, et edasipääsuks on vaja ikkagi 82 meetrit täis visata. Siis vaatame edasi,» kommenteeris Kirt kvalifikatsiooninormi.

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles