Poola koondis näitas kergejõustiku EMi avapäeval võimu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste kuulitõuke finaali sangarid Michal Haratyk ja Konrad Bukowiecki.
Meeste kuulitõuke finaali sangarid Michal Haratyk ja Konrad Bukowiecki. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Berliinis läks avapäeval jagamisele seitse medalikomplekti. Kõige edukamaks koondiseks kerkis Poola, kes teenis kaksikvõidu kahel alal.

Esimesed medalikomplektid jagati välja juba pärastlõunal, kui meeste 50 km käimises teenis kuldmedali ukrainlane Marjan Zakalnitski (3:46.32). Talle järgnesid slovakk Matej Toth (+0.55) ja valgevenelane Dzmitri Dzjubin (+1.27).

Naiste sama distantsi käimises saavutas kõige kirkama medali portugallanna Ines Henriques (4:09.21), hõbemedali ukrainlanna Alina Tsvili (+3.23) ja pronksmedali hispaanlanna Julia Takacs (+6.01).

Poola vasaraheitja Wojciech Nowizki (80.12) alistas mõnevõrra üllatuslikult meeste vasaraheite lõppvõistlusel valitseva maailmameistri, kaasmaalase Pawel Fajdeki (78.69) ja krooniti olümpiavõitjaks. Pronksmedali teenis ungarlane Bence Halasz (77.36).

Seejärel jagati medaleid meeste 10 000 km jooksus, kus saavutas esikoha Prantsusmaa sportlane Morhad Amdouni (28.11,22). Talle järgnesid belglane Bashir Abdi (+0,54) ja Itaalia esindaja Yemanebarhan Crippa (+0,93).

Meeste vasaraheite lõppvõistlusest paar tundi hiljem toimunud meeste kuulitõukes said kodupubliku pahameeleks taas kaksikvõidu poolakad, kes jätsid kolmandaks sakslasest suursoosiku David Storli (21.41). Euroopa meistriks tuli Michal Haratyk (21.72) ja teiseks isikliku rekordi püstitanud Konrad Bukowiecki (21.66).

Päeva lõpetasid kõige oodatumad finaalid – meeste ja naiste 100 meetri jooksud.

Kõigepealt naiste finaal: britt Dina Asher-Smith jooksis maailma hooaja tippmargi 10,85 ja teenis kuldmedali. Hõbemedali sai kodupubliku ees Gina Lückenbecker (10.98) ja pronksmedali kahe aasta tagune tšempion, hollandlanna Dafne Schippers (10,99).

Meeste 100 meetri finaal toimus aga prantslasest favoriidi Jimmy Vicaut’ga, kes jooksis poolfinaalis Euroopa meistrivõistluste rekordiks 9,97, kuid sai soojendusel vigastada ja finaalis ei osalenud. Kui poolakad said juba kaks korda kaksikvõidu üle rõõmustada, siis nüüd saabus brittide kord: Zharnel Hughes jooksis Vicaut’ rekordi üle ja võitis ajaga 9,95. Suurbritanniale kindlustas kaksikvõidu Reece Prescod ja kolmanda koha saavutas Türgi sprinter Jak Ali Harvey (10,01).

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste medalitabel avapäeva järel:

Medalitabel.
Medalitabel. Foto: Kuvaõtmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles