Lauri Malsroos alustas rattaorienteerumise MM-i 8. kohaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Malsroos MMil
Lauri Malsroos MMil Foto: Margus Hallik

Austrias Waldviertelis algasid 16. korda toimuvad rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused ühisstardist sõiduga, kus Lauri Malsroos sai kirja 8. koha.

õit läks seekord Soome, kui ajaga 1:20.46  jõudis 25,9-kilomeetriselt rajalt esimesena finišisse soomlane Jussi Laurila. Kolm sekundit hiljem lõpetanud portugaallane Davide Machado sai kaela hõbemedali ja kohe tema selja taga lõpetanud kohalik rattaorienteeruja Kevin Haselsberger pronksi. Malsroos finišeerus ajaga 1:23.18 ja sai kirja kaheksanda koha, Margus Hallik oli 46. ajaga 1:36.32 ja Marek Karm sai 54. koha ajaga 1:44.06.

Võistlused toimuvad mägises piirkonnas ning rada koosnes kolmest keerulisest ringist, kus kaks esimest olid hajutuspunktidega lühemad ja viimane ühiste kontrollpunktidega pikem ring.

«Esimese ringi sõitsin väga hästi, kui tulin oma hajutusest välja liidrina,» rääkis Malsroos sõidujärgselt. «Teise ringi alguses tegin rumala teevaliku, kus kaotasin aega 30-40 sekundit ja seejärel tegin vea otsa, mis läks maksma 1.30. Seega sõitsin terve teise ringi üksinda ning ei suutnud teha sarnast tempot esimese ringiga. Kolmandal ringil püüdsin enda eest kinni suure grupi, kus sõitis 10-12 ratturit, kellest finišis suutis minust ainult üks kiirem olla.»

Kuna Austrias on lõikamine keelatud ja näiteks rattaga ei tohi läbi metsa joosta, siis tõi ühisstardiga sõit kaasa mitmeid diskvalifitseerimisi. Hallik piirdus seekord 47. kohaga, kuna sadul lagunes viimasel kolmandikul ära. «Lootsin paremat tulemust, aga tehnilise tõrke vastu ei saa,» rääkis Hallik. Karm sai kirja 54. koha.

Kolmapäeval jätkatakse maailmameistrivõistlustel lühirajal, neljapäeval teatesõiduga ning nädalavahetusel starditakse tavarajal ja sprindis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles