Liverpooli rekord purustatakse? Chelsea plaanib soetada Hispaania väravavahti 80 miljoni euro eest

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga Foto: Ukko Images/PACIFIC PRESS/SIPA / Ukko Images/PACIFIC PRESS/SIPA

Eelmisel kuul üllatas jalgpallimaailma Liverpool, kes ostis enda ridadesse Alissoni 72,5 miljoni euro eest. Nii suurt summat polnud ükski klubi varem väravavahi eest välja käinud. Seda tiitlit ei pruugi neile aga kauaks jaguda, sest Londoni Chelsea on samuti uut väravavahti soetamas.

Nimelt on Chelsea pidamas läbirääkimisi Hispaania meeskonna Athletic Bilbaoga, kuna soovitakse soetada hispaanlasest väravavaht Kepa Arrizabalagat. Väidetavalt on Chelsea valmis väravavahi eest välja käima rekordilised 80 miljonit eurot.

Inglismaa meeskond on endale kiiremas korras otsimas väärilist asendust belglasele Thibaut Courtios'le, kuna väravavaht ei ole siiani treeningutega ühinenud ja on selgelt välja näidanud oma soovi lahkuda Chelseast Hispaania tippklubi Madridi Reali juurde.

Kui antud üleminek peaks tõesti juhtuma, oleks see ka Chelsea enda läbi aegade kallim ost. Nimelt hoiab hetkel seda tiitlit oma käes teine hispaanlane, ründaja Alvaro Morata. Eelmisel suvel soetatati Morata meeskonda ligi 65 miljoni euro eest.

Pärast Chelsea viimast hooajaeelset kohtumist uuriti ka meeskonna peatreeneri Maurizio Sarri käest, mida ta arvab Arrizabalagast. «Ma nägin teda aasta tagasi mängimas. Minu esimesed muljed temast on väga head. Ta on suurepärane väravavaht. Ta on lisaks sellele ka noor, kuid juba väga heal tasemel,» vahendab BBC Sarri sõnu.

Arrizabalaga on Hispaania koondise varuväravavaht, tema ees on veel Manchester Unitedi ridadesse kuuluv David de Gea. Arrizabalaga on viimased kaks hooaega mänginud Bilbao meeskonnas, kokku on ta Hispaania liigas mänginud 53 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles