Ralliguru meenutas Colin McRae'd: ta lõikas keset pubi minu aluspesu pooleks

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin McRae
Colin McRae Foto: /imago/rallyeproducts

Pühapäeval, 5. augustil oleks legendaarne šotlane Colin McRae tähistanud oma 50. sünnipäeva. Selle puhul otsustas ralliajakirjanik Colin Clark veidi oma rahvuskangelast meenutada. 

McRae oli tuntud oma agressiivse sõidustiili poolest, tema moto oli «kas kõik või mitte midagi». Just seetõttu sõitiski ta ennast kõikide rallifännide südametesse. Lisaks õnnestus tal 1995. aastal tulla autorallis maailmameistriks.  

«Mul polnud piisavalt õnne, et olla katsete lõpus sel ajal intervjuusid võtmas, kui McRae oli tegemas tegusi, mida peeti Suurbritannia sõitja jaoks võimatuks – võitmas rallisid ja MM-tiitleid ning purustamas rekordeid,» lausus Clark.

«Minu esimene mälestus Colinist on kui ühest rahvuskangelasest ja sportlikust jumalast. Te võite vaid ette kujutada, milline au oli mul temaga esimest korda kohtuda. Mul pole üldiselt enesekindlusega probleeme ja ma pole närvis, kuid siis oli teisiti, kõht oli liblikaid täis,» rääkis Clark.

«Mul on üks meeldiv mälestus McRae'st ka 2005. aasta Austraalia MM-rallilt. Ta oli rallit peaaegu võitmas, kuid pidi katkestama. Kui mina katsetelt pubisse sööma läksin, oli Colin juba seal ja küllaltki lõbusas meeleolus. Ta nägi mind ja otsustas tulla minu kulul nalja viskama. Kuna olin sööma läinud kildiga, otsustas ta selle üles tõsta,» meenutas Clark.

«Tema idee oli mind paljastada kogu pubi ees, aga sai suure ehmatuse osaliseks, kui ta nägi, et olen rahvustraditsioonile selja pööranud ja mul on kildi all aluspesu. Juhuslikult oli ta vedanud oma sõbrannaga kihla, et mul ei ole kildi all aluspesu. Ootamatult oli ta kihlveo kaotanud, aga ta otsustas mulle selle eest kätte maksta,» rääkis ralliraadio legend huvitavast vahejuhtumist.

«McRae otsustas iga hinna eest mu aluspesu minu jalast kätte saada ja nii hakkasid nad mind kogu rahva ees häbistama. Äkki oli McRae käes ka minu pisikene nuga, mida kildiga koos kantakse ja loomulikult lõikas ta sellega minu aluspesu puruks. Colin sai mis tahtis, kui minu puruks lõigatud aluspesu põrandal vedeles,» meenutas Clark.

«Teadsin alati, et McRae on veidi erilisem kui teised sõitjad. Ta oli erilisem ja ta jääb alati veidi erilisemaks kui kõik teised,» lõpetas Clark oma mälestused Suurbritannia läbi aegade armastatuimast rallisõitjast. 

Colin Mcrae hukkus aastal 2007, kui oli oma helikopteriga ringi sõitmas. Ta kukkus alla vähem kui kahe kilomeetri kaugusel oma kodust. McRae'ga koos hukkusid tema poeg ja kaks sõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles