PM Berliinis. Katkestanud Saluri plaanib järgmisel aastal suurt muutust (1)

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Robert Saluri
Karl Robert Saluri Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

«Sellist asja pole kunagi juhtunud,» sõnas kergejõustiku EMil kümnevõistluse kettaheites nulli saanud Karl Robert Saluri Eesti ajakirjanikele. Põrgukuumas ilusat võistlust teinud ning esikümnesse rihtinud Saluri katkestas. «Vahet pole, mis esimesed kuus ala olid. Sain nulli.»

«Endale tundus kõik okei, aga ju siis vasakkülg ei pidanud ja ketas lendas liiga vara käest lahti. Üritad küll võistluskatsetel midagi muuta, aga kindla peale ma ka heitma ei läinud. See teinuks täpselt sama välja, mis ma selle 35 meetriga ikka teen.»

Saluri tunnistab, et tahab muutust ning on selle peale isegi mõelnud. «Kuna ma olen siin üks nõrgemaid vendi kümnevõistleja seas, siis võtan end tõsiselt käsile. Kavatsen kaalu kasvatada, sest olen 2013. aastast saadik olnud samas võistluskaalus (75 kg).

Huvitav oleks näha, mis saab. Kui läheb halvasti, siis läheb, vähemalt olen proovinud. Ma ei taha karjääri lõpetada nii, et mõtlesin oleksite peale. Vaadake kas või Arthur Abelet - mees käiks nagu Ott Kiivikasega treenimas.»

Kuigi plaanist pole ta veel treener Petros Kyprianouga rääkinud, usub ta, et juhendaja on temaga päri.

«Ma usun, et ka 1500 meetrit ei kannataks nii. Nüüd mul ongi plaanis väike mahaistumine teha ning rääkida, kuidas asju mõõta. Usun, et kui ma ütlen oma põhjuse, siis ta on nõus. Jõunäitajad pole ju paremaks läinud, mis mõttega ma trenni teen. Äkki saaks sellega ka imesid teha kõrgushüppes.»

Karl Robert Saluri kõrgushüppes
Karl Robert Saluri kõrgushüppes Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Just kõrgushüpe on Saluri kirstunael. «Mul jalg ei viska, mul ei ole jõudu lihtsalt.»

Oktoobrini kavatseb Saluri puhata  - seljataga on nii ülikooli lõpetamine, vigastustega võitlemine kui mootorrattaõnnetus. Rääkimata mitmest kümnevõistlusest. 

«Oli raske hooaeg mitte ainult spordis, vaid ka eraelus. Pole lihtsad ajad olnud. Olin elus esimest korda seisus, kus pidin leidma motivatsiooni, et üldse midagi teha. See oli minu jaoks midagi täiesti uut. Usun ja loodan, et pärast pikka puhkust olen jälle tagasi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles