PM Berliinis. Lõppvõistlusele pääsenud Kirt: ei saanud mütsiga lööma minna

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste odaviske kvalifikatsioonis.
Magnus Kirt kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste odaviske kvalifikatsioonis. Foto: Liis Treimann

Eesti odaviskaja Magnus Kirt täitis kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Berliinis kvalifikatsiooni mängleva kergusega, kui viskas juba esimesel katsel 83.15 ja pääses neljapäeva õhtul toimuvale lõppvõistlusele. 

Kirdi selle hooaja odakaared ennustasid eestlasele kindlat edasipääsu. «Enne võistlust oli ikka korralik pinge peal, ei saanud mütsiga lööma minna,» märkis Kirt pärast edukat kvalifikatsioonivõistlust Eesti ajakirjanikele. 

Tingimused Berliinis olid odaviske kvalifikatsiooni eel ja ajal äärmiselt keerulised. Soojendusel valmistas Eesti rekordi omanikul muret jooksusamm, mis kuidagi ei klappinud. 

«Esimest korda sellel hooajal tundsin, et samm ei klapi. Kõik näitasid, et vise oli okei, aga ise tundsin, et polnud see õige. Aga siis läks paremaks ja esimese katsega norm täis saada on päris hästi,» kommenteeris Kirt. «Olud olid väga rasked. Kuid suutsin kõik toimima panna, selles mõttes tuleb palju positiivset leida. Muidugi palavuses tunned, et kõik muutub pehmeks, aga jääpudelid olid kaasas ja see toimis hästi.»

Homsel lõppvõistlusel loodab Kirt olla konkurentsivõimeline. «Tean, et kvalifikatsioon on alles üks samm kogu võistlusest. Tuleb olla väga keskendunud ja homme hakkab kõik otsast pihta. Homme tuleb olla konkurentsivõimeline. Eks näis, mida suudan teha,» sõnas eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles