Kas Balta hooaja avalöök EMil õnnestub?

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: AFP / Scanpix

Ksenija Balta teeb kergejõustiku EMil Berliinis oma selle hooaja avavõistluse.

Viimati võistles Balta märtsis sise-MMil Birminghamis, kui sai 6.57-ga kaheksanda koha. Et Berliini EMi normi 6.60 täitis eestlanna sisehooajal hüpatud 6.63-ga, oligi plaan rahus tiitlivõistluseks valmistuda. Paraku vigastas Balta kevadel Itaalias treeninglaagris oma varvast ning hästi see ei paranenud. Nõnda ongi Berliini EM tema jaoks hooaja avalöök. 

Probleemi ta selles ei näe. «Kaugust olen mitu korda hüpanud, üks treening oligi pühendatud täis hooga hüppamisele. Sain sellest positiivse emotsiooni,» rääkis Balta.

«Tulemus ei ütle mulle suurt midagi, kuid heameelt tegi see, et saan pingutada ja oma hüppe ära teha. Olen võimeline jõudma lõppvõistlusele. Võtan päeva ja võistluse korraga.»

Samas pole Balta võistlusolukorda imiteerinud ning ta pelgab, kuidas hoojooks võistluse ajal paika saaks. Kvalifikatsiooninorm on 6.67.

«Adrenaliiniga pingutust pole mul olnud. Kui eelvõistlusest läbi saan, peaks vorm olema finaaliks juba parem. Eelnevalt võistlemata siia tulla pole meeldiv, kuid lippu ei tohi alla lasta. Valikuid ju pole, olukorrast tuleb võtta maksimum.»

Kaugushüppe kvalifikatsioon peetakse neljapäeval Eesti aja järgi kell 12.30. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles