Salajane video viis Venemaal hokimeeste boikotini

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bõkov.
Vjatšeslav Bõkov. Foto: SCANPIX

Meediaga on pahuksis olnud ka Venemaa jäähoki- ja korvpallikoondised. Mõlemad kuulutasid MMi käigus oma maa ajakirjanikele boikoti.


2010. aasta MMil Saksamaal keeldusid Venemaa hokimängijad kaasmaalastest ajakirjanikega suhtlema, kuna internetiportaalides ja televisioonis näidati salaja filmitud lõiku, kuidas Venemaa hokistaarid käisid MMi ajal restoranis ja tõmbasid selle ukse kõrval suitsu. Seepeale otsustasid mängijad, et ei anna enam intervjuusid, ja neid toetas ka peatreener Vjatšeslav Bõkov.

«Ajakirjanike asi on kajastada meie mänge, mitte kaevata poris ja uurida, kes kellega magab ja millega vabal ajal tegeleb,» pahandas Bõkov. Boikott kestis siiski vaid ühe päeva, pärast alaliidu presidendi Vladislav Tretjaki sekkumist ja veenmist olid mängijad taas nõus suhtlema.

Sama aasta sügisel solvusid MMil mänginud Venemaa korvpallurid telekommentaator Vladimir Gomelski arvamuste peale ja otsustasid samuti vaikida. Ka selles vahejuhtumis asusid treenerid mängijate poolele.
«Igasugused eksperdid räägivad, kuidas peaksime mängima, fännid aga kuulavad neid,» kõlas korvpallurite leerist.

Erinevalt hokimeestest ei piirdunud korvpallurite vaikimine ühe päevaga, samas ei jätnud nad ajakirjandust päris kuivale – kommentaaride jagamine jäi meeskonna kapteni Sergei Monja õlule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles