PM Berliinis. Emotsionaalne Kanter: medal oli kandikul olemas, tuli vaid ära võtta (2)

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter pani tiitlivõistlustele väärika punkti, kui saavutas Euroopa meistrivõistlustel Berliinis tulemusega 64.34 viienda koha.  

39-aastane Kanter kerkis viimase vooruga seitsmendalt kohalt viiendaks ja edestas kanget konkurenti, sakslast Robert Hartingut vaid ühe sentimeetriga. Pronksmedal jäi vähem kui meetri kaugusele. «Kõik oli kandikul olemas – ole ainult mees ja võta see pronksmedal ära,» olid Kanteri värsked emotsioonid võistlusjärgses intervjuus ETV-le. «Ma ütlesin, et kolmanda kuni kuuenda koha peale võin võidelda. Täna platseerusin viiendaks – samamoodi nagu Rios. Tegin oma ära ja nautisin seda võistlust.»

«Esimene emotsioon on ikka see, et pakuti suurepärast stsenaariumi, mida ei suutnud ära kasutada. 65 meetrit oli medal ja kindlasti oli see sees olemas, aga kahjuks seda päris oma heidet ei õnnestunud ära teha,» märkis Kanter. «Ma ei ole sellel aastal väga suurtel jõuproovidel osalenud. See kindlasti andis tunda. Kogu see tunne oli tegelikult samasugune nagu see on alati tiitlivõistlustel olnud.»

Kanteri seeria viimasel tiitlivõistlusel: 59.30 – 63.31 – 62.72 – 62.97 – 63.29 – 64.34. «Täna kahjuks ei tulnud seda tõmmet. Esimene katse oli tüüpiline tiitlivõistluste katse – adrenaliini oli liiga palju veres ja läks natuke kangeks. Teise tegin kindla peale katse juba. Kolmas ja neljas ei saanud pihta. See medalitulemus oli kehas olemas. Selline kindel oma tulemus, aga kirss jäi tordile panemata,» analüüsis Kanter.

Finaali järel võttis vanameister ette auringi, tänas poolehoidjaid ja poetas pisaragi. «Jah, tagasirgel tuli pisar silma. See karjäär on olnud piisavalt emotsionaalne ja ma arvan, et suutsin fännidele täiesti vastuvõetava lõppvaatuse anda. Viimaste aastate tulemused pole päris sellised olnud, mis lubaksid suures mängus osaleda.»

Kanter oli Eesti ajakirjanikega vesteldes tagasihoidlik ja spordimehelik. Ta hindas oma karjääri «tubli neljaga». «Ei õnnestunud Euroopa meistrivõistluste tiitlit võita ja kirkamaid medaleid oleks võinud rohkem olla. Olen head tugevat ja stabiilset karjääri pakkunud. Paljud konkurendid ei saa sellist toimikut ette näidata,» sõnas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles