Kuldsed kaaslased saatsid hukkunud suusatähe viimasele teekonnale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibeke Skofterud
Vibeke Skofterud Foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst

Skuutriõnnetuses hukkunud Norra suusataja Vibeke Skofterud saadeti Eidsbergi kirikust viimasele teekonnale. Skofterudi venna Tormodi ja isa Karsteni kõrval kandsid sõbratari kirstu teised Norra tippsuusatajad Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira ja Ingvild Flugstad Østberg.

Johaug, Steira ja Bjørgen tulid koos Skofterudiga 2010. aasta olümpiamängudel naiste teatesõidus olümpiavõitjaks. Norra rahvusringhäälingu NRK teatel oli Skofterudi ära saatma tulnud nii palju inimesi, et 450-kohaline kirik oli puupüsti täis. Teiste seas jätsid temaga hüvasti elukaaslane Marit Stenshorne, Norra suusakoondise endine peatreener Åge Skinstad ja laulja Hanne Sørvaag, kes esitas pala «Se ilden lyse» ehk «Tuli su südames».

«Vibeke näitas mulle elus asju, mille nägemise ees enne tõrkusin. Ta ütles alati – jah, teeme ära. Õppisin temalt palju – kuidas olla tugevam, kuidas vähem muretseda. Selle võtan alatiseks endaga kaasa,» sõnas Sørvaag.

«Sa tulid mu ellu nagu orkaan, meie koosveedetud aeg oli kui naeru täis vapustav kaos,» meenutas Stenshorne. «Sinus oli peidus nii palju ja me jõudsime koos nii palju teha. Vibeke, mu kallis, sa tegid mind õnnelikuks. Olen tänulik, et võisin sind armastada.»

38-aastaseks elanud Skofterud hukkus 29. juuli õhtul, kui oli skuutriga tagasiteel Arendalis toimunud kontserdilt. Tõenäoliselt sõitis ta pimedal merel otsa mõnele kaljurahnule, skuuter ja suusataja elutu keha leiti järgmisel hommikul.

Vibeke Skofterud (vasakult), Kristin Stormer Steira, Therese Johaug ja Marit Björgen võitsid üheskoos 2010. aasta olümpiamängudel naiste teatesõidus kuldmedali.
Vibeke Skofterud (vasakult), Kristin Stormer Steira, Therese Johaug ja Marit Björgen võitsid üheskoos 2010. aasta olümpiamängudel naiste teatesõidus kuldmedali. Foto: Scanpix Norway / Reuters
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles