Videod: Saksamaa MM-ralli pakub aastast aastasse peadpööritavaid avariisid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier'gi on pidanud Saksamaa MM-ralli katkestama.
Sebastien Ogier'gi on pidanud Saksamaa MM-ralli katkestama. Foto: SCANPIX

Vähe on neid, kes seda tunnistada söandavad, aga üks põhjus, miks autosporti jälgitakse, on teadagi avariid. Täpselt nädala pärast toimuv Saksamaa MM-ralli on neid pakkunud nii- ja naasuguseid, eeskätt aga lihtsalt palju rohkem kui mõni teine osavõistlus.

Saksamaal on aastate jooksul maha niidetud sadade meetrite kaupa viinamarjaistandusi ja äestatud sama palju teeäärseid kivimüüre. Ennekõike valmistavad sõitjatele aga meelehärmi tankodroomi ehk panzerplatte teede äärde püsti pandud võimsad kivid.

Need on otsekui maasse valatud ja nende tabamine lõppeb ainult kas halvasti või väga halvasti, nagu sai 2004. aastal omal nahal tunda Petter Solberg. Mismoodi tema ja kaardilugeja Phil Mills pannkoogiks muutunud Subarust ainsagi kriimuta väljusid, kuulub tänaseni tabamata imede valdkonda.

Nii pole ime, et ka WRC sarja ametlik Facebooki-leht paneb oma värskes reklaamvideos rõhu just Saksamaal toimunud avariidele. Olgu neile lisatud veel mõned klipid, sealhulgas eelmainitud Solbergi väljasõit ja mulluse ralli kokkuvõtte, sest sealgi mõlgiti ohtralt plekki. Mis aga mõistagi kõige tähtsam: kõigi nende õnnetuste järel on sõitjad-kaardilugejad autost tervetena välja roninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles