Esimese eestlasena olümpiapileti kätte saanud Rammo: lilbikad olid terve nädala kõhus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Riina Ramst

Purjetaja Karl-Martin Rammo, kes sai Taanis Aarhusis peetud MMil Laser-klassis 17. koha ja kindlustas esimese Eesti sportlasena pääsme 2020. aastal Tokyos toimuvatele olümpiamängudele, oli õnnelik eelkõige selle üle, et pinged on nüüd paariks aastaks õlgadelt kadunud ja see võimaldab keskenduda rahulikult enda arendamisele.

«Olümpianorm ja elu parim MMi koht – väga halbu mõtteid küll ei ole, kõik on ideaalne!» rõõmustas Rammo. «Lihtne loomulikult ei olnud, olud panid mind korralikult proovile ja konkurendid olid ka vormis. Liblikad olid terve nädala kõhus, aga kõik läks hästi ja järgmiseks kaheks aastaks on see Tokyot silmas pidades ideaalne lahendus. Nüüd saab ehk natuke eksperimenteerida ja astuda arengus sammu edasi, ilma et peaks ilmtingimata igal järgmisel võistlusel tulemust näitama. Natuke rohkem mänguruumi. Usun, et see on pikas perspektiivis väga suur asi!» rääkis Rammo Eesti Jahtklubide Liidu Facebooki-lehele antud videointervjuus.

Vastavalt Rahvusvahelise Purjetamisliidu (World Sailing) juhendile jagati Aarhusis Laser-klassis välja 14 olümpiapääset. Et iga riik saab ühes paadiklassis teenida maksimaalselt ühe pääsme, pidi Rammo mahtuma riikide lõikes 14 parema sekka, mida ta 17. kohaga ka tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles