PM Berliinis. EMi pronksimees Kirt: see medal on väga suure tähtsusega! (1)

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini EM. Kergejõustik. Magnus Kirt.
Berliini EM. Kergejõustik. Magnus Kirt. Foto: Liis Treimann

Eesti odaviskaja Magnus Kirt teenis Berliinis karjääri esimese tiitlivõistluste medali, kui saavutas sakslaste Thomas Röhleri ja Andreas Hofmanni järel EMi pronksmedali. «See oli väga raske võistlus,» olid värske medalimehe kommentaarid Eesti ajakirjanikele.

Kirt alustas võistlust tulemusega 85.96 – see jäigi eestlase parimaks. «Mingil määral sain kohe avakatsega pinged maha, aga arvasin, et sellest ei piisa ja et medalihind on 88-89 meetrit,» rääkis Kirt. «Sakslasi on nende kodus väga raske võita. Seda võistlus näitas – kodupublik elas neile kaasa. Mul on pronksmedali üle väga hea meel.»

Ta märkis, et odaviskega samal ajal toimunud jooksufinaalid lõid rütmi sassi. «Eks ma olen nende pausidega harjunud, aga need erinevad stardid mõjusid kõigile. Ka mulle. Sellist head rütmi ma ei leidnud, mis tavaliselt olen leidnud.»

Mida karjääri esimene medal 28-aastasele odaviskajale tähendab? Kirt: «Kui vaatame kogu karjääri, siis see on väga tähtsal kohal – see on minu esimene medal. Töö, mis oleme teinud, töötab! See medal on mulle väga suure tähtsusega!» vastas tõrvalane.

Euroopa meistrivõistluste eel kuulus Kirt selgelt medalisoosikute hulka, ent sportlane seda ise kordagi välja ei öelnud. Seda kindlal põhjusel. «Eks ma mingil määral seda pinget tundsin ja proovisin sellele mitte mõelda. Kui ma oleksin sellele mõelnud, siis ma ei seisaks praegu medalimehena. Üritasin mõelda nendele asjadele, mida ma pean võistlusel tegema,» andis Kirt mõista.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles