PM video. Kirdi treener Heiko Väät: karukoopast medal tuua on vägev!

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti odaviskaja Magnus Kirt teenis Berliini EMil pronksmedali  avavoorus visatud 85.96-ga. Alla tuli vanduda vaid kodupubliku ees võistelnud Thomas Röhlerile ja Andreas Hofmannile. Kirdi treener Heiko Väät oli tulemuse üle ülimalt õnnelik.

Heiko Väät tunnistas, et pärast pingelist perioodi ja veel pingelisemat tiitlivõistlust on rahulolu üüratu: «Karukoopast ikka medal ära tuua on vägev! Sõnu on raske leida, emotsioonid on nii üleval.»

«Esimese katse sai ta teha pingevabalt, mida katse edasi, seda pingelisemaks tal kogu see viskamine läks. Tehniliselt ta püüdis nii väga, ta tahtis sisemiselt veel kirkamat medalit, aga võistlus õnnestus väga hästi. Magnusele aitäh sellise emotsiooni eest, mis ta kogu Eestile ja endale pakkus,» rääkis Väät.

«Tegelikult ega enne EMi olid ainult rutiinsed treeningud, midagi me ei muutnud. Sisimas tahavad kõik võita, aga me teadsime mis siin ees ootab: hullud sakslased ja tšehhid. Magnusel oli hea hooaeg, sellise baasi pealt on hea tulla tiitlivõistlustele. Tagataskus oli kindlus olemas,» lausus Väät.

«Siin on näha, et tipud kõrbevad püüdes sinilindu, Magnus püüdis täna selle kinni,» võttis Väät tiitlivõistluse keerukuse kokku. Medali võit jõudis kohale alles siis, kui poolakas Marcin Krukowski oli oma viimase katse teinud: «Ta oli visanud stabiilselt 83-84 meetri peale. Odaviskes võib üks surakas välja tulla ja pöörata kogu eelneva peapeale. Kui poolaka vise ära oli, olid meie häälepaelad lahti,» rääkis Väät võistluse lõpus olnud pingest.

Küsimusele, kas Kirti ootab sama helge ja vägev karjäär, nagu on meile pakkunud Gerd Kanter, vastas Väät kavalalt: «Tahaks loota.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles