EMi päevablogi: Šadeiko kogus 6080 punkti, Klaup-McColl sai nulli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti seitsmevõistlejatest sai ainsana Berliini EMil võistlustulle jäänud Grit Šadeiko 12. koha. Kaugushüppes nulli saanud Mari Klaup-McColl katkestas pärast odaviset.

Šadeiko alustas võistlust hooaja tippmargiga, saades 100 m tõkkejooksus kirja 13,37. Kõrgushüppes jäi talle kirja 1.74. Kuulitõukes leppis ta 12.50-ga ning jooksis 200 m 24,61. Kaugushüppes elas ärevaid hetki üle temagi, kuid kahe üleastumise juures sai ta kirja 5.90. «Ma ei taha tuule taha pugeda, aga mu hoojooks ei ole nii stabiilne kui on kaugushüppajatel ja kui on keerutavad tuuleolud, on mul kohe palju raskem,» sõnas ta. 

Odaviskes tegi eestlanna hooaja tippmargi 48.11. 800 meetrit läks Šadeiko kiiresti jooksma, kuid pidi kiirelt lõivu maksma. Aeg 2.18,78 oli ka lähikonkurentidest nõrgem ning eestlanna pidi leppima 12. kohaga. Siiski on see tema tiitlivõistluste kõrgeim koht.

«Raske oli. Raskelt tuli, ükski ala ei tulnud kergelt. Ameerika mäed nagu mitmevõistlus olema peab. Liigun koht-koha haaval esikümne poole. Keegi peab seda mitmevõistlejate lippu ju üleval hoidma. Olen õnnelik, et sain lõpuni teha ja olen terve,» sõnas ta kokkuvõtteks. 

Vasaraheite kvalifikatsioonis sai Anna Maria Orel tulemusega 67.22 16. koha.

Tagasi üles