Lillekülas selgub, millises Madridi purskkaevus kolmapäeval supeldakse

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali kaitsja Marcelo (vasakul karikaga) ja kapten Sergio Ramos Kybele purskkaevu juures Meistrite liiga võitu tähistamas.
Madridi Reali kaitsja Marcelo (vasakul karikaga) ja kapten Sergio Ramos Kybele purskkaevu juures Meistrite liiga võitu tähistamas. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix

Lisaks Hispaania pealinnaks olemisele on Madrid viimastel aastatel kandnud ka Euroopa jalgpallipealinna mitteametlikku tiitlit. Pole lihtsalt muud varianti, kui sealsed kaks suurt jalgpalliklubi Real ja Atletico järjekindlalt Vana Maailma ihaldatuimad hõbekarikad endale krabavad.

Möödunud kevadel võitis Real (kolmandat korda järjest) Meistrite liiga ning Atletico oli parim Euroopa liigas, mis on vastavalt tugevuselt esimene ja teine eurosari. Nende võitjad kohtuvad iga aasta augustis Euroopa superkarikafinaalis, mis toimub sedapuhku Tallinnas. Juba tuleval kolmapäeval.

Mängus on karikas, au ja kuulsus. Ning muidugi ka raha – võitjale makstakse auhinnaks 3,5 ja kaotajale 2,5 miljonit eurot. Tõsi, Reali ja Atletico jaoks on tegu peenrahaga, mis võrdub laias laastus meeskonna suurima staari paari kuu palgaga.

Aga lisaks eespool mainitule on kolmapäeval mängus veel üks oluline detail – just Lillekülas selgub, kas tol õhtul hakatakse Madridis suplema viljakusejumalanna Kybele või merejumala Neptunuse purskkaevus. Kaks fontääni paiknevad Madridi kesklinnas teineteisest kõigest mõnesaja meetri kaugusel, kuid kui ühe juures toimub kolmapäeva õhtul pillerkaar, siis teise juures valitseb stoiline rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles