Eesti U16 koondis alustas EMi kindla võiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U16 Eesti vs Soome. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
U16 Eesti vs Soome. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Serbias, Novi Sadis toimuvatel U16 vanuseklassi A-divisjoni Euroopa korvpallimeistrivõistlustel alistas Eesti koondis esimeses mängus Gruusia numbritega 76:66.

Marko Parkoneni juhendatav Eesti koondis alustas tugevalt. Esimese veerandi järel haarati 22:14 juhtohjad. Joonas Riismaa (poolajaks 18 punkti, kolmesed 5/7) vedamisel hoiti vastased pikalt pea 10 punkti kaugusel ja poolajale mindi meie meeste 41:34 juhtimisel.

Kolmandal veerandil saadi enda mäng eriti hästi käima ja vahe suurendati otsustava neljandiku eel 16-punktiliseks, 62:46.

Viimase veerandi alguses suurendasid eestlased vahe juba suuremaks kui 20 silma (67:46). Vastased tegid aga 10:0 vahespurdi ja vähendasid vahe 67:56 peale. Vähem kui kaks minutit enne lõppu jõudsid grusiinid viie punkti kaugusele (69:64). Õnneks suudeti otsustavatel hetkedel skoori teha ja kaitses stopid kätte saada ning turniiritabelisse kirjutati esimene võit numbritega 76:66.

Eestlaste parimana tõi teisel poolajal nulli peale jäänud Riismaa 18 punkti. Illimar Raiend lisas 15 ja Marku Ruubel 12 silma. Grusiinide suurim korvikütt oli Vladimer Tavakarashvili 17 silma ja 9 lauapalliga.

Euroopa meistrivõistluste turniir jätkub juba homme, kui kell 17.00 algavas mängus läheb Eesti vastamisi Itaaliga koondisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles