Postimehe video: 19-aastane Kreeka tennisist on võidu kaugusel ainulaadsest saavutusest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanadas, Torontos jätkuval kõrgetasemelisel tenniseturniiril Rogers Cup selgusid reedel poolfinalistid. Suurima üllatuse valmistas kreeklane Stefanos Tsitsipas.

Eelmistes ringises seitsmendana asetatud Dominic Thiemi (Austria) ja üheksandana paigutatud Novak Djokovici (Serbia) alistanud 19-aastane Tsitsipas päästis mängis teise asetust omanud Alexander Zverevi (Saksamaa) vastu teise seti kiires lõppmängus kaks matšpalli ning võitis lõpuks 3:6, 7:6 (13:11), 6:4.

Poolfinaalis kohtub Tsitsipas maailma neljanda reketi, tänavuste Wimbledoni meistrivõistluste üllatusfinalisti Kevin Andersoniga (LAV), kes oli veerandfinaalis 6:2, 6:2 parem Grigor Dimitrovist (Bulgaaria, 5.).

Kui Tsitsipas võidab ka poolfinaali, saab temast kõige noorem neljas järjestikuses mängus maailma edetabeli esikümne mängijad alistanud tennisist.

Teises poolfinaalis kohtuvad Marin Cilici (Horvaatia, 6.) 2:6, 6:4, 6:4 alistanud maailma esireket Rafael Nadal (Hispaania) ja Karen Khatšanov (Venemaa), kes oli 6:3, 6:1 üle Robin Haasest (Holland).

Naiste turniiri veerandfinaalides üllatusi ei sündinud ja kolmesetilise mänge ei nähtud. Elina Svitolina (Ukraina, 5.) alistas 7:5, 6:3 Elise Mertensi (Belgia, 14.), Simona Halep (Rumeenia, 1.) 7:5, 6:1 Caroline Garcia (Prantsusmaa, 6.), Sloane Stephens (USA, 3.) 6:2, 6:2 Anastasija Sevastova (Läti) ja Ashleigh Barry (Austraalia, 15.) 6:3, 6:1 Kiki Bertensi (Holland).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles