Leedu jäi EM-il napilt medalist ilma (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania käijad võitsid EMil 20 km distantsidelt kokku kolm medalit, sealhulgas mõlemad kullad.
Hispaania käijad võitsid EMil 20 km distantsidelt kokku kolm medalit, sealhulgas mõlemad kullad. Foto: Matthias Schrader / AP / Scanpix

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Berliinis selgusid laupäeva hommikul tšempionid 20 kilomeetri käimises, kus nii meeste kui ka naiste seas läks tiitel Hispaania sportlasele.

Naiste seas võitis Maria Perez 1:26.36-ga. Talle järgnesid Anežka Drahotova (Tšehhi, +0.27) ja Antonella Palmisano (Itaalia, +0.54).

Napilt ja valusalt jäid medalita Leedu sportlased, kes hõivasid neljanda ja viienda koha. Brigita Virbalyte-Dimšiene ja Živile Vaiciukeviciute kaotasid pronksivõitjale vastavalt 29 ja 37 sekundiga. Samas on Leedul Berliini EMilt võidetud juba kaks medalit - meeste kettaheites pälvis Andrius Gudžius kulla ja naiste odaviskes Liveta Jasiunaite pronksi.

Meeste 20 km käimise võistlusel võtsid hispaanlased kaksikvõidu - Euroopa meister Alvaro Martin edestas hõbedameest Diego Carcia Carrerat kuue sekundiga. Kaks sekundit hiljem finišeeris venelane Vasili Mizinov, kes oli omakorda sekundiga parem Massimo Stanost (Itaalia).

Naiste ja meeste võistlustele anti ühisstart, kuigi algselt pidid need toimuma eraldi. Eesti aja järgi kell 10.05 alguse saama pidanud naiste võistlus lükati edasi, sest võistlustrassi lähedal tuvastati kahtlane lõhn, mis oli ilmselt gaasileke ja vajas päästeteenistuse sekkumist.

Peagi teatasid korraldajad, et meeste ja naiste võistlus stardivad üheskoos, Eesti aja järgi kell 11.55.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles