PM Berliinis. Vigastusega võidelnud Balta: üle oma varju ma ei hüppa

Merili Luuk, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Liis Treimann

Alles Berliini EMi kvalifikatsioonis oma hooaja alanud kaugushüppaja Ksenija Balta tuli lõppvõistlusel kuuendale kohale. Hing tahtnuks muidugi enamat, ent Balta kinnitas, et sooritus polnud paha. «Eriti arvestades, kuidas see hooaeg on kulgenud. Kindlasti tasus siia tulla,»sõnas ta. «Üle oma varju ei saa ma hüpata, annan endale hindeks nelja.»

Balta kinnitas, et tuule keerutamine segas väga tema hoojooksu. Mõõtmisele läksid vaid tema kolm katset, kolmel korral jooksis ta kastist läbi, sest ei saanud kuidagi pakku tabatud.

«Esimesel katsel  olin värske ning surusin end läbi. Aga pärast oli seis ikka selline, et pakk jäi kahe jala vahele. Katsusin ikka mitmel korral venitada ja hoojooksu katkestada, aga siis ei tulnud hüpe ei sinna ega tänna. Head tunnet ei tulnud, ma ei osanudki midagi peale hakata.»

Medali toonuks jõukohane tulemus 6.70. «Loomulikult oli täna kõik võimalik, lihtsalt oli vaja ühte hea hoojooksu pealt õnnestunud hüpet. Ma ei teinud ju mitte ühtegi!»

Samas tunnistas Balta, et teda hakkas enne võistlust segama üks mure. «Enne võistlust hakkas mul kube valutama. Kiiresti teipisime ära – mängisin omamoodi MacGyverit. Hetkel kõndides see ikkagi natuke segab, hüpates ta võib-olla veidi andis tunda, aga adrenaliin tuli peale ja ma ei usu, et see määrav oli.»

Hooaega ta vaatamata kubememurele lõppenuks kuulutada ei taha. «Tõenäoliselt paraneb ta nädalaga, äkki on see mingi kramp.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles