Medal tuli, ent õnnetundeks on vaja rohkemat (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kergejõustikukoondis võib pea püsti hoida: Magnus Kirdi pronksmedal oli kahtlemata õnnestumine. FOTO: Liis Treimann
Eesti kergejõustikukoondis võib pea püsti hoida: Magnus Kirdi pronksmedal oli kahtlemata õnnestumine. FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

Kas koondise tiitlivõistlus õnnestus? Selle hindamiseks lüüakse alati esimesena lahti medalitabel. Berliini EM polnud erand: Magnus Kirdi odaviske pronksmedal ning kuus esikümnekohta toovad kergejõustiklastele kahtlemata plusspunkti. Ent midagi jääb siiski ka kripeldama. Postimees tegi võistlusest kuus järeldust.

Kirt kinnitas kanda

«Mul on väga hea meel, et Magnus selle pronksmedali võttis,» kinnitas värske odaviske Euroopa meister, olümpiavõitja Thomas Röhler Berliini kesklinnas peetud medalitseremoonial. Sakslaste koduõuel, kus iga kohaliku sportlase sooritus viis detsibellid lakke, oli see medal Kirdile kulla hinnaga. Ent tulemus 85.96 näitas ka, et eelmisel hooajal leitud stabiilsus on õnnestunud viia kõrgemale tasemele. Tänavu on eestlane ületanud kõigil kümnel võistlusel 83 meetri piiri. Medal aga võistlusmõnu ei vähenda – ees on veel seitse-kaheksa mõõduvõttu ning juba sel nädalal saab Kirdi võimeid hinnata Birminghami Teemantliiga etapil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles