EM-maratoni 9. mees Tiidrek Nurme: kahel korral pidin tegelema maksapistetega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme Berliini maratonil.
Tiidrek Nurme Berliini maratonil. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Berliinis meeste maratonis isiklikku rekordit tähistanud 2:15.16-ga suurepärase 9. koha saavutanud Tiidrek Nurme tõdes oma koduleheküljel võistlust kokku võttes, et väga hea tulemuse nimel tuli ületada mitmeid keerulisi väljakutseid.

«Nimetaksin seda minu meeskonna professionaalsuse töövõiduks. Olin asjatundjatega kõik võimalikud detailid läbi töötanud - võistluseelne ja võistlusaegne toitumine, toimetulek kuuma kliimaga, hetkevõimekuse hindamine, rajaga põhjalikult tutvumine, pidev treeningute monitooring, mäestikulaager, alpitelk, varasemate meistrivõistluste statistika, psühholoogilise abivahendid ja suureks abiks olid ka varasemad kogemused maratonivõistlustelt,» kirjutas Nurme postituses, mille nimeks «Ideaalne päev».

Rahulik algus - poolel maal oli Nurme kõigest 39. kohal - oli kindlalt paika pandud taktika, mis osutus hiilgavaks valikuks. «Distantsil oli ka mitmeid väljakutseid, näiteks kahel korral pidin tegelema maksapistetega. Õnneks suutsin hingamisrümi muutes need probleemid seljatada,» märkis Nurme.

Kokkuvõtteks nentis Nurme, et maratonijooksjana on ta veel pisut toores ja pigem algaja, mis paneb teda lootma, et palju häid tulemusi on veel ees. «Unistan osalemisest oma kolmandatel olümpiamängudel Tokyos 2020,» lausus Nurme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles